En skikkelig tankevekker!
17.12.2017
Ettermiddagens kamp mot Hearts i Edinburgh ble en skikkelig tankevekker for Celtic! Etter fantastiske 69 kamper på rad uten tap i hjemilig liga og cup gikk Celtic på et braknederlag i skotske hovedstaden og tapte 0-4. Forrige gang Celtic tapte en kamp i en hjemlig turnering var mot St Johnstone 11. mai 2016 - altså for 585 dager siden. Det hører med til sjeldenhetene at Celtic slipper inn fire baklengsmål i en hjemlig turnering - 18. september 2011 tapte Celtic 2-4 mot Rangers på Ibrox var forrige gang og det er over seks år siden.

Brendan Rodgers gjorde fire endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton på onsdag kveld. Leigh Griffiths var tilbake i rollen som enslig spiss. Celtic stilte med tre mann i forsvar i ettermiddagens kamp og i ettertid var dette kanskje ikke den beste løsningen mot et agressivt hjemmelag. Hearts vant en helt fortjent seier - de ville mest, vant de fleste av duellene og var effektive foran mål. Celtic har spilt flere svake kamper i det siste, men har klart unngå tap eller har vunnet med små marginer. Et tap måtte komme og da var kanskje like greit at det skjedde på den måten det gjorde i Edinburgh i ettermiddag. Celtic er nødt til å gå i seg selv i denne kampen. Den eneste spilleren som får bestått var James Forrest. Spesielt midtforsvaret med Jozo Simunovic og Dedryck Boyata var igjen fryktelig svakt. Kanskje på tide at Kristoffer Ajer får flere muligheter?

16 år gamle Harry Cochrane scoret Hearts´første mål etter 26 minutters spill. Målet kom etter et godt forarbeid av Don Cowie, men Cochrane fikk stå umarkert inne i Celtics straffefelt og avslutte. På dette tidspunktet hadde hjemmelaget skapt flere gode målsjanser og Kyle Lafferty ble tvilsomt avblåst for "offside". Lafferty doblet Hearts´ledelse åtte minutter seinedre på en kontring som startet med at Callum McGregor mistet ballen - og da var det åpent på venstresiden i Celtics forsvar. Celtic slet med å skape målsjanser og ble stoppet av et velorganisert hjemmelag. Rodgers valgte å gjøre to bytter i pausen - ganske overraskende ble Olivier Ntcham tatt av og erstattet med Stuart Armstrong. Også Kieran Tierney måtte bli igjen i garderoben og Moussa Dembele kom inn.

To minutter etter hvilen utnyttet David Milinkovic en stygg miss av Simunovic og feilet ikke alene med Craig Gordon. Dermed var kampen i realiteten over! Griffiths hadde Celtics beste målsjanse i kampen med et godt langskudd. Femten minutter før slutt felte Gordon Ross Callachan helt unødvendig inne i feltet og dommer Willie Collum kunne ikke gjøre noe annet enn å blåse for straffespark. Milinkovic gjorde ingen feil fra krittmerket og dermed stod det 4-0 til Hearts.

Dette tapet må Celtic glemme fortest mulig. Allerede førstkommende onsdag er det en hengekamp mot Partick Thistle før tabelltoer Aberdeen kommer på besøk på lille juleaften. Det ryktes om at en ny midtstopper er på vei inn allerede før jul og det er den tyske veteranen Marvin Compper fra Leipzig det er snakk om. Simunovic og Boyata har begge spilt svakt i de siste kampene og i ettermiddag var de begge kun skygger av selv. Dårlig markering, svake avleveringer og så godt som ingen agressivitet var dessverre gjennomgangsmelodien i ettermiddag.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata; Forrest, Ntcham (Armstrong 46), Brown; Tierney (Dembele 46); McGregor (Edouard 67), Sinclair; Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Kouassi og Hayes Gult kort: Griffiths Tilskuere: 18.555 Celtics beste: Forrest