En skuffende kveld i Motherwell!
06.12.2018
Bortekampen mot Motherwell i går kveld ble en skuffende affære og den svakeste kampen Celtic har spilt på to måneder. Likevel var Brendan Rodgers´disipler såpass mye bedre enn hjemmelaget at de skulle punktert kampen allerede etter en omgang. Et meget tvilsomt annullert mål og et brent straffespark var fasiten til pause hvor Celtic burde ha ledet 3-0. Rodgers valgte å foreta hele syv endringer i forhold til laget som startet ligacupfinalen mot Aberdeen på søndag - Craig Gordon, Cristian Gamboa, Jozo Simunovic, Jonny Hayes, Scott Brown, Olivier Ntcham og Leigh Griffiths var alle tilbake i startoppstillingen.

Det var ikke ufortjent at Celtic tok ledelsen etter 13 minutter - en offensiv Kieran Tierney spilte frem Ryan Christie med en smart pasning og sistnevnte satte inn sitt sjette mål på ni kamper. Hjemmelaget skapte et par brukbare målsjanser innledningsvis i en underholdene, men ikke altfor god 1. omgang. Som vanlig spilte hjemmelaget tøft og dommer Kevin Clancy måtte opp med det gule kortet ved to anledninger før den første halvtimen var spilt. Filip Benkovic hadde en ball i nettet på presist hjørnespark fra Griffiths og det var helt utrolig at Clancy ikke godkjente dette. Det var kampen om ballen, men Benkovic gjorde ikke noe ulovlig i denne situasjonen.

Celtic i dømt et noe heller billig straffespark ti minutter før pause - greit at Christie ble hindret, men han var tydelig i ubalanse og på vei vekk fra målet da han ble felt. Motherwells Mark Gillespie reddet mesterlig fra Griffiths - straffesparket var ikke dårlig, men målvakten var raskt nede og fikk slått ballen ut. Kun få minutter etter ble Celtic imidlertid snytt for et soleklart straffespark da Tierney ble dyttet overende med begge hender av en av hjemmelagets midtstoppere. Som nevnt innledningsvis burde Celtic ha ledet 3-0 til pause.

Andre omgang ble langt mer jevnspilt - Hayes´hælspark innledningsvis var Celtics største målsjanse. Da ha innbytter Scott Sinclair bommet på et skudd og ballen gikk i beina på den irske vingen. Motherwell skapte de største målsjanse og det var ikke helt ufortjent at de fikk sin utligning til slutt. Simunovic tapte en duell og Gamboa fikk ikke klarert ballen og det ga rom for Danny Johnson fem minutter før slutt. Skuddet fra Johnson var meget godt plassert og Craig Gordon hadde ingen mulighet til å avverge.

Kanskje var det feiringen av ligacupfinalen som satt for hardt i (?) eller var det mange byttene i laget som ble avgjørende? Faktum er at det ble en frustrerende kamp i Motherwell i går kveld og det var skuffende at Celtic nok den gang ikke klarte å punktere en kamp som utvilsomt burde ha gjort allerede til pause. Dette var sesongen tredje uavgjorte resultat mot en klubb på nedre halvdel i Scottish Premiership. Rett og slett ikke godt nok, Celtic!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Simunovic, Benkovic, Tierney; Brown, Ntcham (Sinclair 45); Hayes (Rogic 80), Christie, McGregor; Griffiths (Edouard 66) Ikke benyttet: Bain, Izaguirre, Hendry og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.433 Celtics beste: Tierney