Celtic Supporters Club in Norway
Enda et målløst oppgjør!
21.04.2019
Ettermiddagens oppgjør mot Hibernian på Easter Road var Neil Lennons niende kamp som midlertidig trener. For tredje gang under nord-irens ledelse spilte Celtic 0-0. Kun tolv mål på ni kamper er ikke meget overbevisende og Celtic sleit også i ettermiddag å omsette et overtall i spill og sjanser til tellende resultatet. Lennon foretok to endringer i forhold til semifinalen i den skotske cupen for en uke da Emilio Izaguirre og Olivier Ntcham var tilbake i startoppstillingen. 

Hjemmelaget hadde den første måisjansen som oppstod da Ntcham helt upresset mistet ballen på midtbanen. Hibernian kontret med mange mann, men heldigvis for Celtic så var Scott Bain med på notene og reddet skuddet fra Stephane Omeunga. Like etter kontret Hibernian igjen - Paul Hanlon fikk kommet til en avslutning og Celtic-spillerne virket ikke å henge helt med i den situasjonen. Celtics første mulighet startet med et  godt raid av Jonny Hayes langs venstresiden, innlegget hans var det klasse over og avslutningen til Odsonne Edouard var heller ikke dårlig. Kampens desiderte beste spill, Ofir Marciano i hjemmelagets mål, gjorde sin første av mange velkvalifiserte redninger i ettermiddag. 

Celtic var mer agressive etter hvilen. Edouard stod for den første målsjansen på et godt slått frispark, men Marciano fikk slått ballen over tverrliggeren. Også Bain fikk muligheten til å vise seg frem og blokkerte et skudd fra kloss hold fra Oli Shaw. Mot slutten av kampen reddet Marciano nok en gang et godt skudd fra Edouard. På det påfølgende hjørnesparket imponerte målvakten igjen med en reaksjonsredning på Jozo Simunovics meget velplasserte "heading".

Dermed er kampen om ligagullet fremdeles ikke 100% over i Skottland. Celtics ledelse er skrumpet inn til ni poeng med fire serierunder igjen. Oppsummert så var ettermiddagens kamp nok en skuffelse og Celtic ta mye bedre vare på alle de målsjansene de skaper. En seier i hjemmekampen mot Kilmarnock førstkommende lørdag vil sette press på Rangers.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Ajer, Simunovic, Izaguirre; Brown, Ntcham (Rogic 61); Forrest (Weah 84), McGregor, Hayes (Sinclair 70); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Benkovic og Burke  Gult kort: Ingen Tilskuere: 19.472 Celtics beste: McGregor


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter