Endelig en borteseier i Europa!
30.11.2018
Noen dager før den viktige kampen på Lerkendal i Trondheim i går kveld uttalte hjemmelagets trener Rino Coolen at Rosenborg ville spare noen nøkkelspillere til cupfinalen på søndag. Det skjedde ikke og Rosenborg stilte med sitt beste mannskap. Likevel skulle det ikke holde mot en Celtic-lag som hadde meget god kontroll gjennom hele kampen. Brendan Rodgers valgte å gjøre en endring i forhold til laget som startet mot Hamilton på lørdag - Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Olivier Ntcham.

Rosenborg kan takke sin meget gode målvakt Andre Hansen for at det ikke ble mer enn ett baklengsmål på trønderne. Allerede etter tre minutter reddet han Celtics første målsjanse ved Scott Sinclair. Celticspillerne ropte på straffespark da Odsonne Edouard ble felt etter 18 minutter, men TV-bildene viste at den tyrkiske dommeren gjorde rett å ikke blåse. Rogic som spilte en meget god kamp, hadde et godt skudd seks minutter seinere som Hansen reddet mesterlig. Målvakten kunne likevel ikke hindre Celtic å gå opp til 1-0 tre minutter før pause. James Forrest slo et perfekt innlegg fra høyresiden som Sinclair satte hodet til. Utvilsomt var dette en høyst fortjent ledelse for Celtic etter en meget god gjennomført omgang.

Etter hvilen ble det mer fart over Rosenborg - de tok over mer av spillet, men maktet ikke å spille seg til de helt store målsjanser. Nok engang spilte duoen Filip Benkovic og Dedryck Boyata en meget god kamp i midtforsvaret og ryddet opp i det som kom. Edouard stod bak Celtics største målsjanse i 2. omgang, men dessverre ble skuddet blokkert av blokkert av en uheldig Ryan Christie. Scott Brown fikk muligheten i det siste kvarteret etter å ha vært ute i nesten to måneder med en kneskade.

Kampen endte 1-0 til Celtic. I den andre kampen i gruppen ble det 1-0 Salzburg og Leipzig. Det betyr at Celtic nå har alt i sine egne hender. Et poeng mot Salzburg i Glasgow 13. desember er nok til å sikre Celtic avansement til sluttspillet etter nyttår. Høydepunktene står i kø for oss Celtic-supportere og allerede på søndag venter Aberdeen i ligacupfinalen.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Gamboa 66), Boyata, Benkovic, Tierney; McGregor, Christie; Forrest (Brown 76), Rogic, Sinclair; Edouard (Griffiths 66) Ikke benyttet: Bain, Hendry, Hayes og Ntcham Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 20.000 Celtics beste: Rogic

PS! CSCN var behørig representert i Trondheim i går kveld og videoen under har blitt sett av mange titusener på Facebook