Enkel seier mot Motherwell!
10.08.2016
Motherwell ble ingen målestokk for Celtic i ligacupen i kveld! Celtic var totalt overlegne og vant til slutt 5-0, men seieren kunne fort vært med fem mål mer. Anført av en meget god Tom Rogic tok Celtic kommandoen i kampen fra start. Med Leigh Griffiths og Stefan Johansen suspendert med gule kort i tillegg til mange skader, ble Brendan Rodgers tvunget til å foreta fire edringer i forhold til laget som startet ligakampen mot Hearts på søndag. Saidy Janko, Emilio Izaguirre, Tom Rogic og Scott Sinclair spilte alle fra start i kveld på bekostning av kolo Toure, Kieran Tierney, Stuart Armstrong og Griffiths. Celtic var også heldig med trekningen av kvartfinalemotstander og møter Alloa Athletic (som overraskende slo Inverness Caledonian Thistle 1-0). Den kampen spilles 20. eller 21. september.

Celtic tok initiativet fra første minutt i kampen og spilte tidvis "possesion" fotball med stor bevegelse og god agressivitet. Etter 20 minutter fikk Celtic utelling på et mesterlig utført tekniske stykke arbeid av Rogic - han mottok en god pasning fra Callum McGregor, tverrvendte og satte ballen utagbart Motherwells gode målvakt Craig Samson. Ti minutter seinere satte Dembele ballen i tverrliggeren og Samson reddet mesterlig på returen fra Rogic. Celtic fikk et korrekt idømt straffespark da Scott Sinclair soleklart ble revet overrende av Richard Tait etter 34 minutter. Dembele var iskald fra krittmerket og doblet Celtics ledelse. I motsetning til straffesparket Hearts fikk på søndag, var det overhodet ingen tvil om Celtics i kveld. Det skotske fotballforbundet har i ettertid gitt Hearts´Jamie Walker to kampers utestegelse for filming etter hendelsen i søndagens kamp. Siste ord er nok ikke sagt i den saken da Hearts har varslet at de vil anke suspensasjonen.

Sinclair og Dembele punkterte kampen med to mål på tre minutter midtveis i 2. omgang. Begge scoringene kom på meget godt angepsspill fra Celtics side. Celtic leverte teknisk god fotball med stor bevegelse mot et ikke altfor godt Motherwell-mannskap. James Forrest, Scott Brown og ikke minst Sinclair misbrukte hver sin gode målsjanse, men Samson var med på notene hver gang. Rogic gikk opp til 5-0 etter 76 minutter etter et meget godt forarbeid av Forrest. Celtic skal ha all grunn til å være fornøyd med kveldens kamp og dette lover meget godt for fortsettelsen. Tidligere Celtic-spiss Scott McDonald misset en 100% sjanse helt på tampen av 2. omgang, da han satte ballen utenfor Craig Gordons tomme mål fra mindre enn to meters avstand. Unggutten Jamie McCart fikk sin A-lagsdebut da han erstatte Mikael Lustig som midtstopper de siste 20 minuttene.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Janko (Ralston 81), Lustig (McCart 69), O´Connell, Izaguirre; McGregor, Brown (Henderson 73); Forrest, Rogic, Sinclair; Dembele Ikke benyttet: Fasan, Armstrong, Christie og Ciftci Gult kort: Ingen Tilskuere: 30.000 Celtics beste: Rogic