Enkelt videre i cupen!
20.01.2019
Celtic hadde som ventet ingen problemer med å avansere til 5. runde i den skotske cupen da Airdrieonians fra League One (nivå 3) ble slått komfortabelt 3-0 på hjemmebane i går ettermiddag. Dette var forøvrig en reprise av cupfinalen i 1995 da Celtic slo nettopp Airdieonians 1-0 etter mål av Pierre van Hooijdonk. Ellers så var det godt å komme i gang igjen med hjemlig fotball etter en tre ukers vinterpause i Skottland. Nykommeren Oliver Burke (på lån fra West Bromwich Albion) gikk rett inn på laget og var en i alt fire endringer Brendan Rodgers foretok i forhold til laget som startet mot Rangers på Ibrox i slutten av desember.

Ikke uventet så var Celtic det toneangivende laget fra første spark og nykommer Burke stod bak den første målsjansen. Anthony Ralston spilte fri Burke - dessverre for Celtic var ikke avslutningen hans presis nok og gikk rett på gjestenes gode målvakt David Hutton. Scott Sinclair var livlig i begynnelsen av kampen, men også han hadde ikke skuddfoten presist nok innstilt. Gjestene fra Airdrie var tydeligvis mest opptatt av å forsvare seg og hadde samtlige ti utespillere bak ballen i den første halvtimen. James Forrest kom nærme med et brukbart skudd som Hutton tok seg av. Etter en halvtimes spill fikk Celtic straffespark da Emilio Izaguirre ble revet ned innenfor straffefeltet. Dessverre for Celtic var straffen til Sinclair av det svake slaget og målvakt Hutton kunne redde relativt enkelt. Like etter klarte Sinclair på uforklarlig vis å sette Ralstons presise innlegg over tverrliggeren fra to meters hold og åpent mål! Alle gode ting var imidlertid tre for Sinclair og etter 37 minutter ga han Celtics ledelsen 1-0. Målet kom etter et meget godt angrep - Forrest la inn fra høyresiden, Burke smelte til på direkten og Sinclair var påpasselig fremme da Hutton måtte gi en retur. Helt på tampen av omgangen måtte Scott Bain i aksjon for første gang og ryddet opp med en serie av gode reaksjonsredninger.

Callum McGregor testet Hutton med et godt skudd like etter hvilen, men nok en gang var Hutton med på notene og fikk slått ballen til hjørnespark. Ni minutter etter pause fikk endelig Celtic uttelling for sitt store overtak da Sinclair doblet ledelsen. Dedryck Boyata var høyest på et godt slått hjørnespark av Ryan Christie, Sinclair utnyttet "kaoset" som oppstod inne i feltet og satte enkelt inn sitt andre for kvelden. Sinclair hadde ytterligere en ball i nettet, men ble helt feilaktig avblåst for "offside". Dommer Andrew Dallas valgte å stole på linjedommeren sin, men TV-bildene viste at dette var en fullstendig feil avgjørelse. Med litt over tyve minutter igjen å spille, kom andre nykommeren - Timothy Weah - inn for Sinclair. Han viste umiddelbart at han er en meget spennende spiller som Celtic vil få mye glede av og etter 83 minutter scoret han også sitt første mål for Celtic. Boyata spilte frem Weah med en presis pasning og alene med Hutton feilet ikke spissen.

Celtic (4-3-3): Bain; Ralston, Boyata, Benkovic, Izaguirre; Brown (Bitton 81), McGregor, Christie; Forrest (Johnston 68), Burke og Sinclair (Weah 68) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Ajer og Henderson Gult kort: Ingen Tilskuere: 29.941 Celtics beste: Ralston