Et lite antiklimaks!
05.04.2017
Selv om rammen rundt kveldesn oppgjør mot Partick Thistle var helt på topp med over 54.000 tilskuere, ble selve kampen et lite antiklimaks. Spesielt med søndagens meget gode forestilling mot Hearts friskt i minnet. Brendan Rodgers valgte å hvile sin kaptein Scott Brown og det ga muligheten for Eboue Kouassi med sin første kamp fra start. Emilio Izaguirre spilte sin første kamp i 2017. Totalt gjorde Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot Hearts. Fortsatt var både Moussa Dembele og Leigh Griffiths ute med skader og Scott Sinclair fikk ny tillitt som spiss.

Celtic dominerte første omgang, men klarte ikke å skape de helt store målsjansene. Cristian Gamboa hadde vertenes førtste mulighet etter ti minutters spill. Partick Thistles gode målvakt Tomas Cerny var med på notene. En god "heading" fra Nir Bitton ti minutter seinere og et godt skudd fra McGregor var det nærmeste Celtic kom før hvilen. Fire minutter etter pause viste duoen Patrick Roberts og Sinclair seg frem igjen. Førstnevnte fant Sinclair med en smart pasning og engelskmannnen var kald alene med Cerny og Celtic ledet fortjent 1-0.

Dessverre så slapp Celtic Partick Thistle inn i kampen og etter 64 minutter fikk de sin fortjente utligning ved Ade Azeez. Målet kom på en kontring,  markeringen i Celtics midtsforsvar var ikke god nok og Azeez fikk "pirket inn" ballen bak Craig Gordon. Like etter fikk Celtic et noe billig straffespark etter at Gamboa ble hindret. Sinclair hadde muligheten til å sikre Celtic en seier fra krittmerket, men Cerny reddet mesterlig. Helt på tampen av kampen hadde Azeez en mulighet, men en resolutt ingripen av Jozo Simunovic hindret Celtics første tap i hjemlig liga og cup.

Gledelig var det å se Tom Rogic tilbake på banen. Han spilte sin første kamp siden midten av desember etter en ankelskade med påfølgende operasjon. Rogic erstattet Kouassi i de siste 29 minuttene, men mangler tydelig kamptrening.

Celtic (3-4-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatchenko; Gamboa, Kouassi (Rogic 61), Bitton, Izaguirre (Armstrong 61); McGregor (Aitchison 77), Sinclair og Roberts Ikke benyttet: Bailly, Toure, Tierney og Henderson Gult kort: Bitton Tilskuere: 54.047 Celtics beste: McGregor