Et verdig punktum på 2016!
31.12.2016
Celtic satte et verdig punktum på en fantastisk høstsesong ved å slå erkerival 2-1 på Ibrox i ettermiddag. Ledelsen i Scottish Premiership er nå økt til hele 19 poeng og fortsatt har Celtic en kamp til gode. Dette var også Celtics 24. kamp på rad fra start uten tap i hjemlig liga og cup, og Brendan Rodgers nærmer seg rekorden til Lisbon Lions i sesongen 1966/67 med 26. Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Ross County på onsdag - Callum McGregor var tilbake etter suspensasjon og Moussa Dembele fikk muligheten som spiss.

Det var Rangers som åpnet kampen best og skapte to brukbare målsjanser innledningsvis ved Joe Garner og Jason Holt. Celtic virket ikke helt våkne i begynnelsen av 1. omgang, og det var ikke ufortjent at hjemmelaget gikk opp til 1-0 etter 12 minutter. Målet kom etter en håpløs klarering av Erik Svitachenko - Rangers satte fart ved James Tavernier og hans presise innlegg satte Kenny Miller foten på. Mikael Lustig må også ta deler av skylden for baklengsmålet etter at han slapp Miller forbi seg. Scott Sinclair - som spilte en meget god kamp - stod bak Celtics første store målsjanse med et skudd i stanga etter en drøy halvtimes spill. I det 34. minutt fikk Celtic sitt utligningsmål ved Dembele. Dette var franskmannens femte mål på tre kamper mot Rangets! Dembele fikk stå umarkert på et hjørnespark av Sinclair og klinket ballen opp i nettaket. Vakkert utført av Dembele!

Etter den litt svake starten var Celtic det klaert beste laget etter utligningen. James Forrest og Sinclair hadde hver sin brukbare målsjanse i slutten av første omgang. Celtic fortsatte der de slapp og i første halvdel av 2. omgang dominerte gjestene kampen fullstendig. Dembele hadde mulighet til å gi Celtic ledelsen noen minutter etter pause, men avslutningen hans var ikke presis nok. Banens bestemann Sinclair var en konstant trussel på Celtics venstreside og han satte opp det ene angrepet etter hverandre - første misbukte Forres en god mulighet ved å skyte rett på Rangers´målvakt Wes Foderingham og like etter satte Dembele ballen i tverrliggeren. Rangers tok over spillet etter den gode innledningen av Celtic og skapte to brukbare målsjanser ved Miller og Danny Wilson.

I det 70. minutt avgjorde Celtic kampen ved Sinclair. Innbytter Patrick Roberts dro seg fri på Celtics høyreside, passet videre til Stuart Armstrong som serverte en presis pasning til en umarkert Sinclair. Et meget flott angrep av Celtic - og en fullt fortjent ledelse! Like etter misbrukte Armstrong en gylden mulighet til å øke Celtics ledelse da han ble spilt i gjennom av Roberts. Dessverre for Celtic var skuddet for dårlig plassert og Foderingham kunne redde enkelt. Rangers var heller ikke ufarlig og ti minutter før slutt kunne Miller ha utlignet på en god kontring, men avslutningen traff heldigvis for Celtic stolpen. Celtic fortsatte å presse og Armstrong hadde to brukbare målsjanser helt på tampen av kampen.

Rodgers ble dermed den første Celtic-manageren til å vinne sine tre førte Old Firm. Sinclair endte som Celtics toppscorer høsten 2016 med 11 ligamål to foran Dembeles ni. Leigh Griffiths og Armstrong har scoret åtte ligamål hver. Celtic er ikke lenger avhengig av en spiller for å score. I tillegg har Rodgers fått orden på forsvaret - Celtic slapp inn urovekkende åtte baklengsmål på sine seks første ligakamper, men kun seks på de 14 neste. Nå venter en velfortjent tre ukers vinterpause for Celtic med blant annet en trenigsleir i Dubai og forhåptenltligvis et par nye spillere i løpet av januar.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatcenko, Izaguirre; Brown; McGregor (Bitton 86), Armstrong; Forrest (Roberts 68), Dembele og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Toure, Mackay-Steven og Griffiths Gult kort: Lustig, Simunovic og Brown Tilskuere: 50.126 Celtics beste: Sinclair