Fantastisk ligaåpning av Celtic
03.08.2020
Celtic fikk en fantastisk start på sesongen 2020/21 med 5-1 over Hamilton i går kveld. Før kampen på tomt Celtic Park ble som vanlig ligaflagget heist og kaptein Scott Brown kom bærende inn med trofeet fra forrige sesong. Det eneste som manglet på Celtic Park i går ettermiddag var publikum. Celtic vartet opp med festfotball og seieren burde ha vært større etter spill og målsjanser. Neil Lennon valgte å stille med det samme mannskapet som startet i generalprøven mot Ross County for en uke siden. Det betød at den nye målvakten Vasilis Barkas satt på benken.

Hjemmelaget tok initiativet fra start og skapte flere gode målsjanser innledningsvis. Blant annet hadde Christopher Jullien en avslutning i stolpen og midtstopperkollega Kristoffer Ajer en "heading" like over tverrliggeren. Det skulle gå 19 minutter før Odsonne Edouard satte inn sitt første av tre mål for kvelden. Mål kom etter en meget god kontring og venstreback Greg Taylor sendte en presis pasning inn i feltet som Edouard enkelt satte i mål. Etter en halvtimes spill doblet Celtic ledelsen ved Jeremie Frimpong. Nok en gang var det Taylor som var nest sist på ballen. Tre minutter seinere reduserte Hamilton på et selvmål av Jullien. Skuddet til Scott Martin traff beinet til Jullien og utmanøvrerte Scott Baiin.

To raske mål av Edouard like etter hvilen punkterte kampen fullstendig. Det første kom etter et meget godt angrep iscenesatt av Ryan Christie. "Playmakeren" fant James Forrest Forrest på høyresiden og sistnevntes presise innlegg satte Edouard i mål. Christie var også involvert i Edouards tredje mål for kveld. Franskmannen var påpasselig fremme da bortelagets målvakt måtte gi en retur på Christies skudd. Celtic fortsatte å kjøre over Hamilton resten av omgangen og skapte flere goe målsjanser. Frimpong var nok den som kom nærmest etter 63 minutter. Innbytter Patryk Klimala åpnet sin målkonto for Celtic og fastsatte sluttresultatet til 5-1 like før slutt på en meget god soloprestasjon.

Konklusjonen må være at Celtic ser ut til å ha truffet godt med formen i sesongoppkjøringen. Spesielt etter pause satt formasjonene i går kveld. For et år siden ble det 7-0 i første ligakamp og da endte det med ligamesterskap. Sesongen 2020/21 blir spesiell på mange måter og ikke minst med mulighet til å vinne ti strake ligatitler. Uansett så har Celtic fått en meget god start i Scottish Premiership.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong (Elhamed 85), Ajer, Jullien, Taylor; Brown, McGregor; Forrest, Christie (Dembele 85), Elyounoussi (Ntcham 70); Edouard (Klimala 85) Ikke benyttet: Barkas, Bitton, Bolingoli, og Soro. Gult kort: Taylor Celtics beste: Edouard