Fantastisk ligastart for Celtic!
04.08.2019
Celtic fikk en fantastisk start på den nye ligasesongen med 7-0 over St Johnstone i går ettermiddag. Dette er av tidenes beste ligastarter for Celtic. Foran kampen ble ligaflagget (som er det synlige bevis på at Celtic er regjerende skotsk ligamester) heist. Denne gangen var det enkene etter Billy McNeill og Stevie Chalmers som hadde dette ærefulle oppdraget. Midtstopperne Christian Jullien og Jozo Simunovic var begge utilgjengelige til gårsdagens kamp grunnet for mange gule kort. Sistnevnte fikk ganske utrolig en suspensjon for å ha fått gult kort i en treningskamp i sommer! Hatem Abd Elhamed fikk sin debut for Celtic som høyreback.

Etter en noe nølende innledning hadde Celtic full kontroll på kampen. Gjestene fra St Johnstone skapte så og si ingenting, men kunne likevel ha tatt ledelsen på et svakt tilbakespill fra Elhamed. Scott Bain var iskald og driblet av gjestenes spiss som bakerste mann til øredøvende jubel fra et fullsatt Celtic Park. Kampens store spiller, Ryan Christie, hadde Celtics første målsjanse i kampen. Elhamed forserte langs høyresiden og la presist inn til Christie som dessverre satte ballen over mål. Etter ni minutters spill fant Christie Mikey Johnston med en fantastisk slått langpasning. Johnston viste tegn på god teknikk, snurret rundt med St Johnstones høyreback og satte ballen utagbart bak Zander Clark.

Både James Forrest og Odsonne Edouard hadde hver sin målsjanse før Christie doblet Celtics ledelse etter 26 spilte minutter. Midtbanespilleren fyrte av en skudd fra kanten av St Johnstones straffefelt som gikk i krysset. Et vakkert mål av Christie! Fire minutter seinere var Christie på farten igjen. Først reddet Clark et godt skudd fra Edouard, Forrest plukket opp returen og fant en udekket Christie. En ellers så solid Clark må ta dette målet på sin egen kappe da ballen gikk mellom beina hans. Kampen var i realiteten over og Celtic gikk til pause med 3-0.

Celtic fortsatte det gode offensive spillet også etter hvilen. Innledningsvis misbrukte Forrest og Edouard hver sin gode målsjanse. Det skulle likevel gå halve omgangen før Celtic fikk uttelling og nok en gang var det Christie som stod bak Celtics fjerde og sitt eget tredje mål for dagen. Midtbanespilleren kunne velfortjent ta med seg ballen hjem etter kampens slutt.  Innbytter Olivier Ntcham hadde ikke vært på banen i mange minutter da han satte inn Celtics femte mål for ettermiddagen. Han mottok en perfekte slått pasning fra landsmannen Edouard og feilet ikke alene med Clark. En annen innbytter, Leigh Griffiths, spilte Edouard fri ti minutter før slutt og endelig kom den franske spissen på scoringslista etter å ha misset flere gode målsjanser. Tre minutter før slutt fastsatte Griffiths sluttresultatet til 7-0 i en meget god gjennomført kamp på Celtic Park.

Allerede på onsdag skal Neil Lennons menn i aksjon igjen. Da venter en langt vanskeligere motstander i rumenske CFR Cluj i tredje kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Champions League. Det var mye positivt i går ettermiddag, men sesongens hittil vanskeligste kamp blir i Romania på onsdag. Allerede i morgen får Celtic hvilken klubb som blir det siste hinderet hvis CFR Cluj beseires i over to kamper. Som vanlig er det spennende å være Celtic-supporter i begynnelse av august!

Celtic (4-2-3-1): Bain; Elhamed (Ralston 50), Bitton, Ajer, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie (Ntcham 71), Johnson (Griffiths 76); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Morgan og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.877 Celtics beste: Christie