Festen utsatt en uke!
21.04.2018
Celtic misbrukte muligheten til å sikre klubbens 47. skotske ligamesterskap mot Hibernian i Edinburgh i ettermiddag. Nå er duket for en "league decider" mot Rangers førstkommende søndag istedenfor. Hibernian har vist seg å være en vanskelig motstander for Celtic denne sesongen og kjemper nå med Rangers og Aberdeen om andreplassen i Scottish Premiership. På Easter Road i Edinburgh har Hibernian vært ubeseiret i hele 2018. Hjemmelaget ville mest gjennom hele kampen og vant en fullt fortjent 2-1 seier.

Brendan Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Rangers i semifinalen i den skotske cupen. Leigh Griffiths startet sin første kamp for Celtic på tre måneder og Jack Hendry erstattet Mikael Lustig i forsvaret. Hibernian hadde kampens første målsjanse etter Florian Kamberi ble spilt igjennom av tidligere Celtic-spiller Dylan McGeouch. Heldigvis for Celtic så var Craig Gordon med på notene. Celtics første målsjanse var et angrep startet av Kristoffer Ajer. Nordmannen forserte fremover, fant Griffiths med en presis pasning som igjen fant Tom Rogic. Hibernians meget gode målvakt Ofir Marciano reddet først skuddet fra Rogic før han også fikk en hånd på Griffiths´retur.

En håpløs klarering av Gordon og et dårlig mottak av Hendry var opptakten til Hibernians første mål. Lewis Stevenson snappet ballen og fant Jamie McLaren inne i feltet. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med Gordon. TV-bildene viste at McLaren var hårfint i "offside" da han mottok ballen, men dette var vanskelig for dommeren å se. Griffiths misset en dobbeltsjanse da han ble spilt igjennom av James Forest. Like før pause kunne hjemmelaget ha doblet ledelsen etter en god "heading" av Paul Hanlon.

Scott Sinclair ble byttet etter pause til sin kamp nr. 100 for å sette mer fart på Celtic. Likevel var det Hibernians Kenny Swansom som hadde den første målsjansen etter hvilen. Like etter burde Rogic ha utlignet på den gedigen målsjanse. Australieren ble spilt igjennom av Griffiths, men misset alene med Marciano. Istedenfor var det Hibernian som økte til 2-0 ti minutter før slutt på en "heading" av innbytter Vykintas Slivka. Celtic presset de siste minuttene og fikk til en redusering tre minutter før slutt ved innbytter Odsonne Edouard. Helt på tampen av kampen reddet Ajer på streken og hindret hjemmelaget enda et mål.

Kampen sett under ett var skuffende av Celtic. Laget skapte lite fremover og spesielt 2. omgang var preget av svakt spill. Kampen var Celtic tredje tap i Scottish Premiership denne sesongen og man må vente minst en uke før champagnen kan sprettes.

Celtic (3-5-1-1): Gordon; Hendry, Ajer, Boyata; Forrest (Roberts 69), Brown, Ntcham (Sinclair 46), McGrgor, Tierney; Rogic; Griffiths (Edouard 65). Ikke benyttet: Bain, Simunovic, Kouassi og Musonda Gult kort: Tierney og Brown Tilskuere: 19.886 Celtics beste: Ajer