Celtic Supporters Club in Norway
Fire nye spillere på plass
01.02.2019
Det ble tidvis meget travelt på overgangsvinduets siste dag på Celtic Park. Hele fire spillere ble hentet inn hvorav tre defensive. 

Den første var den ukrainske vingen Maryan Shved fra Karpaty Lviv i sitt hjemland. Han er totalt ukjent utenfor sitt hjemland, men utvilsomt et stort talent og har vært innom den spanske toppklubben Sevilla. Overgangssummen var på £ 1,75 millioner og han har signert en kontrakt med Celtic frem til sommeren 2023. Shved ble likevel umiddelbart leid tilbake til sin ukrainske klubb ut inneværende sesong.

I desember hadde Celtic to amerikanske backer på prøvespill. Begge imponerte såpass at de skrev under hver sin 3,5 årskontrakt til sommeren 2022. Manny Perez er en 19 år gammel høyreback, mens den tre år eldre Andrew Gutman opererer på motsatt side. I likhet med Shved ble amerikanerne også leid tilbake til sine respektive klubber i USA. Den siste nykommeren er den tyske høyrebacken Jeremy Toljan som kommer på lån fra Borussia Dortmund. Han er nok en rolle i startoppstillingen på bekostning av Mikael Lustig som har hatt en meget svak start på sesongen 2018/19. Den tidligere tyske U-21 landslagsspilleren har spilte nesten 80 kamper i Bundesliga for 1899 Hoffenheim og Borussia Dortmund. 

Celtic valgte også å leie ut to spillere. Lewis Morgan skal spille vårsesongen 2019 for Sunderland, mens Youssuf Mulumbu returnere på lån til sin tidligere klubb Kilmarnock.

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter