Fjerde tittel på rad!
26.11.2017
Brendan Rodgers ble i ettermiddag historisk som den første Celtic-manager med fire hjemlige titler på rad! Dette var Celtics 17. ligacuptriumf og antall kamper uten tap i hjemlig liga og cup er nå oppe i utrolige 65! Foran kampen ble Phil O´Donnell hedret - han kolapset på fotballbanen for snart 10 år siden og hans tre barn fikk bære pokalen ut på banen. O´Donnell spilte for Mothewell da tragedien inntraff, men huskes også som en god midtbanespiller for Celtic. Mikael Lustig var tilbake på laget etter skaden han pådro seg mot Paris Saint-Germain (PSG) på onsdag. Rodgers foretok to endringer i forhold til de som startet mot PSG - Stuart Armstrong og Scott Sinclair var tilbake i startoppstilingen på bekostning av Nir Bitton og Olivier Ntcham.

Første omgang var spillemessig svak fra begge lag, men ikke uten dramatikk for det. Dommer Craig Thomson kom dessverre nok en i fokus. Motherwells midtstopper Cedric Kipre burde ha fått det røde kortet innledningsvis for en meget stygg tackling på Moussa Dembele. Thomson blåste ikke frispark engang! Celtic skapte kun en reell målsjanse før pause og den kom på en "heading" av Dembele. Fire minutter etter hvillen ga James Forrest Celtic ledelsen 1-0 på et meget godt plassert skudd. Callum McGregor spilte frem Forrest som "curlet" ballen utenfor rekkevidden til Motherwells målvakt Trevor Carson. Like etter vartet Craig Gordon opp med en reaksjonsredning i verdensklasse på en "heading" fra kort hold av Loius Moult.

Kampens store "snakkis" kom ether 59 minutter da Celtic fikk et billig straffespark og Kipre fikk marsjordre av Thomson. TV-bildene viste at det var kontakt mellom Kipre og Scott Sinclair, men straffespark var det nok ikke og hvertfall ikke et direkte rødt kort! Utvilsomt var dette med på å avgjøre kampen og Dembele gjorde ingen feil fra krittmerket. Den siste halvtimen hadde Celtic full kontroll på kampen og skapte flere gode målsjanser - nærmest var innbytterne Leigh Griffiths med et skudd i stolpen og Patrick Roberts etter et meget godt dribleraid.

Dermed er Rodgers & co. i rute og drømmen om "The Treble" lever i beste velgående. Ironisk nok så venter nå to kamper mot nettopp Motherwell for Celtic - den første allerede førstkommende onsdag før de møtes igjen på Celtic Park lørdag 2. desember.

Celtic (4-2-4-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney; Brown, Armstrong; Forrest (Roberts 77), McGregor (Rogic 88), Sinclair; Dembele (Griffiths 63) Ikke benyttet: de Vries, Sviatchenko, Ajer og Ntcham Gult kort: Dembele og Brown Tilskuere: 49.483 Celtics beste: Forrest