Celtic Supporters Club in Norway
Første poengtap på hjemmebane!
09.03.2019
Celtic gikk i ettermiddag på sitt første poengtap på hjemmebane i den hjemlige ligaen da det endte med skuffende 0-0 mot Aberdeen. Forrige gang en kamp endte målløst mellom de to klubbene på Celtic Park var så langt tilbake som i oktober 1994. Ettersom Rangers tapte to poeng mot Hibernian i Edinburgh, hadde Celtic mulig ti å rykke ytterligere i fra på toppen av tabellen i Scottish Premiership. Neil Lennon fikk en fantastisk velkomst foran sin første kamp på hjemmebane siden han overtok som midlertidig manager for ti dager siden. 

Oliver Burke hadde Celtics første målsjanse da han møtte Ewan Hendersons presise hjørnespark med hodet. Kristoffer Ajer, som spilte en godt kamp i midtforsvaret sammen med Dedryck Boyata, var nærmere nettkjenning. Den norske midtstopperen vant ballen på midtbane, gikk alene og det var såvidt at Aberdeens målvakt Joe Lewis fikk fingertuppene på ballen. Celtics neste målsjanse kom etter et godt forarbeid av Kieran Tierney, men dessverre var ikke avslutningen til James Forrest av samme klasse. Etter 35 minutters spill hadde Celtic en ball nettet. Ajer var i "offside" da han "headet" Hendersons godt slåtte frispark i mål. 
 
Lennon valgte å bytte inn Odsonne Edouard og Mikey Johnston for henholdsvis Henderson og Scott Sinclair ved halvtid. Aberdeen kom mer med i kampen etter hvilen og hadde også den første målsjansen ved Dominic Ball. Heldigvis for Celtic var Scott Bain med på notene og blokkerte skuddet. Jeremy Toljans gode raid på høyresiden var opptakten til Celtcs første målsjanse i 2. omgang - tyskerens pasning fant innbytter Edouard, men sistnevnte ble nok litt for egoistisk og satte ballen rett på Lewis istedenfor å sentre til enten Forrest og Burke som var bedre plassert. Innbytter Johnston skapte en stor målsjanse da han dro seg fri på venstresiden. Ingen Celtic-spillere var påpasselig fremme på det presise innlegget til unggutten. 

En sjansefattig kamp og Celtics svakeste under Lennon, endte 0-0. Det var ikke direkte ufortjent for Aberdeen gjorde det vanskelig for Celtic i ettermiddag. Neste store utfordring for Neil Lennon er ligafinalen mot erkerival Rangers 31. mars. 

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan, Boyata, Ajer, Tierney; Brown, Bitton; Forrest, Henderson (Edouard 46), Sinclair (Johnston 46); Burke (Weah 77) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Hendry og Hayes Gult kort: Boyata Tilskuere: 59.123 Celtics beste: Boyata


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter