Første sesong uten tittel på 11 år
19.04.2021
Gårsdagens 0-2 tap mot erkerival Rangers i den skotske cupen betød at Celtic for første gang siden 2009/10-seongen ikke vant en eneste tittel. Dette var også den femte kampen på rad mot Rangers uten seier for Celtic. Forrige seier mot Rangers var ligacupfinalen i desember 2019 hvor Celtic var heldige som vant 1-0. Dessverre ble ikke James Forrest spilleklar til til gårsdagens kamp og i forhold til kampen mot Livingston for en drøy uke siden gjorde John Kennedy to endringer - Ryan Christie erstattet Forrest og Diego Laxalt ble noe overraskende foretrukket foran Greg Taylor.

Nevnte Laxalt og hans kollega på back-plass, Jonjoe Kenny, hadde begge en forferdelig dag på jobben og da spesielt i 1. omgang. Allerede etter 10 minutter gikk hjemmelaget Rangers opp i ledelsen ved veteranen Steven Davis. Kampens beste spiller, Joe Aribo, kom seg fri på sin høyrekant, fikk lagt ballen inn i feltet hvor fikk stå altfor umarkert og brassesparket inn 1-0. Celtic kom etter hvert mer og mer inn i kampen og produserte noen halvsjanser ved Odsonne Edouard, Ryan Christie og Callum McGregor. Den største muligheten hadde Stephen Welsh etter 23 minutter da han ikke maktet å styre ballen i mål fra kloss hold. Slike målsjanser må tas vare på i slike oppgjør!

Etter 34 minutter doblet Celtic ledelsen og nok en gang kom målet etter et angrep på Rangers' høyreside. Aribo kom seg nok en gang for enkelt forbi Laxalt og på innlegget var Kenny uheldig å sette ballen i nettet bak Bain. Ballen hadde sannsynligvis godt inn uansett da Ryan Kent var påpasselig fremme på innlegget. Kennedy hadde mistet tålmodigheten med Laxalt og valgte å bytte ham ut med Taylor etter pause. Celtic spilte seg betraktelig opp i 2. omgang og skapte såpass mange målsjanser at de burde ha snudd kampen. Like 60 spilte minutter skapte Celtic to store målsjanser ved Mohamed Elyounoussi.

Med 11 minutter igjen å spille fikk Celtic et korrekt idømt straffespark av dommer Bobby Madden da innbytter Leigh Griffiths ble dyttet innenfor straffefeltet. Allan McGregor reddet Edouards ikke altfor godt plasserte straffespark. Kampen viste med all tydelighet at Rangers er et mye effektivt lag enn Celtic. De spiller "enklere"  fotball hvor ballen går raskere fremover - og ikke minst er de langt mer "hensynsløse" foran mål enn Celtic. Nå er marerittsesongen 2020/21 definitivt over for Celtic og det er vel mye som tyder på at Celtics neste "manager" ikke heter John Kennedy.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Welsh, Ajer, Laxalt (Taylor 46); Brown, McGregor; Christie (Griffiths 72), Turnbull, Elyounoussi (Ajeti 86); Edouad Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Bitton, Soro, Rogic og Montgomery Gult kort: Brown Celtics beste: Ingen