Forrest avgjorde mot BW Linz
28.06.2017
Et mål av James Forrest i det 84. minutt var tilstrekkelig for Celtic til å vinne mot østerriske Blau Weiss Linz i kveld. Dette var Celtic første kamp i forbindelse med oppkjøringen til sesongen 2017/18. Brendan Rodgers valgte å benytte hele 22 spillere inkludert sin egen sønn Anton som er med Celtic på treningsleiren i Østerrike. Rodgers junior er en 24 år gammel midtbanespiller som ble frigitt av Swindon Town tidligere i sommer. Høyest sannsynlig er han med for å holde formen vedlike og er nok ikke påtenkt som en forsterkning på Celtics midtbane. En rekke av unggutta fra U-21 fikk muligheten og Calvin Miller var nok den som klarte seg aller best. Kristoffer Ajer og Eboue Kouassi sliter begge med småskader, mens Craig Gordon og Tom Rogic fikk hvile.

Kampen ble aldri velspilt, men det var en grei gjenomføring for Celtic som hadde god kontroll. Nykommer Jonny Hayes fikk muligheten fra start og skapte flere gode målsjanser med sin store fart og presise innlegg. Nærmest nettkjenning innledningsvis var Gary Mackay-Steven med et godt skudd etter åttte minutter. Ti minutter seinere smelte Callum McGregor ballen i tverrliggeren og Leigh Griffiths satte returen like utenfor. Griffiths holdt på å kopiere et av målene sine mot England for noen uker med nok et velplassert frispark. Dessverre for Celtic var hjemmelagts målvakt med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren.

Nærmere nettkjenning kom ikke Celtic og Rodgers valgte å bytte hele laget etter pause med unntak av midtstopper Jamie McCart. Kieran Tierney fikk kapteinsbindet og spilte en meget god omgang. Det var et yngre og mer urutinert mannskap som entret banen midtveis i kampen og den unge irske målvakten Conor Hazard fikk sin første kamp for Celtic. Han greide seg bra, men ble heller ikke satt på de største prøvene. Scott Sinclair stod bak Celtics første store sjanse i 2.omgang etter godt kombinasjonsspill med Forrest. Avslutningen fra "årets spiller" forrige sesong var dessverre ikke presis nok. Tierney burde ha scoret etter 68 minutters spill da han elegant ble spilt igjennom av Nir Bitton. Nok en gang hindret Linz´målvakt scoring med en solid reaksjonsredning.

Seks minutter før slutt fikk Celtic sitt velfortente mål - Tierney dro seg ned mot dødlinja, slo en presis ball til en fremadstormende Forrest og sistnevnte viste god teknikk da han satte "kula" utagbart helt nede i hjørnet. Neste kamp for Celtic er førstkommende lørdag mot Rapid Wien med kampstart kl. 17:00. Wien-laget vil sannsynligvis bli en langt tøffere motstander for Celtic da klubben befinner seg en divisjon høyere.

Celtic (4-2-3-1): de Vries (Hazard 46); Lustig (Ralston 46), Sviatchenko (Simunovic 46), McCart (Boyata 60), Miller (Tierney 46); Armstrong (Bitton 46), Brown (Rodgers 46); Hayes (Forrest 46), McGregor (Henderson 46), Mackay-Steven (Sinclair 46); Griffiths (Aitchison 46)