Forrest satte standarden!
26.12.2017
Boxing Day har ikke like store tradisjoner i Skottland som i England, og Celtics bortekamp mot Dundee var den eneste kampen i Scottish Premiership som ble spilt i dag. To mål før pause var tilstrekkelig til å sikre klubbens 15. ligaseier denne sesongen. Dette var også den tredje seieren på rad etter fadesen mot Hearts 17. desember og for tredje kamp på rad holdt også Celtic nullen bakover. Brendan Rodgers foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen lille julaften. Leigh Griffiths fikk tillitt som enslig spiss, Callum McGregor erstattet Stuart Armstrong på midtbanen og James Forrest var tilbake i startoppstilingen. Kristoffer Ajer startet i sin tredje kamp på rad og nok en gang imponerte 19-åringen.

Celtic dominerte kampen fra første spark og allerede etter to minutters spill satte McGregor ballen i stolpen. Seks minutter seinere ga Forrest Celtic ledelsen 1-0. Målet kom etter et meget godt angrep av Celtic og Kieran Tierney var nok en gang nest sist på ballen. Dette var hans 12. mål for sesongen og Forrest har startet sin beste sesong på svært lenge. Forrest´målrekord i Celtic er fra 2011/12-sesongen med ni mål på en hel sesong, men nå har han altså tre flere før nyttår! La oss håpe at han fortsetter den trenden - med Patrick Roberts skadet til mars så er det viktig at Forrest leverer. Det ble dramatisk da Jonny Hayes kolliderte med Dundees Josh Meekings litt over halvveis ut i omgangen. Begge spillerne måtte forlate banen og Hayes ble båret ut på båre med store smerter i beinet. Unggutten Mickey Johnston erstattet Hayes og klarte seg nok en gang meget bra. I denne 18-åringen har Celtic en fremtidig A-lagsspiller!

Forest misbrukte først en stor målsjanse, men tre minutter før pause doblet Griffiths Celtics ledelse. Olivier Ntcham vant en ball på midten, satte fart og fant Griffiths med en elegant pasning. Det har vært en tendens denne høsten at Celtic har spilt bedre etter pause - ofte har det vært målløst ved halvtid og så har Celtic vist styrke og vunnet etter en god 2.omgang. I dag var i realieten kampen avgjort etter 45 minutter. Likevel fortsatte Celtic å spille offensive fotball og skapte målsjanser også etter hvilen. Ntcham hadde et godt skudd før Forrest stod bak Celtics største målsjanse i 2. omgang. Avslutningen hans var litt for svak etter et meget godt driberaid han forserte hele Dundees forsvar.

Nå venter erkerival Rangers førstkommende lørdag før Celtic reiser til Dubai for et treningsopphold i løpet av den kommende vinterpausen. Forhåpentligvis makter Rodgers´menn å avslutte høstsesongen 2017 med stil på Celtic Park.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Boyata, Ajer, Tierney; Brown; McGregor, Ntcham (Armstrong 67); Hayes (Johnston 29), Griffiths (Dembele 79) og Forrest Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Bitton og Edouard Gult kort: Boyata og Brown Tilskuere: 9.193 Celtics beste: Forrest