Celtic Supporters Club in Norway
Forrest sendte Celtic videre!
03.08.2017
Et mål av James Forrest var tilstrekkelig til å sikre Celtic avansement til den siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Champions League. Celtic spilte en mye bedre og mer kontrollert kamp enn den i Glasgow for en uke siden. Med unntak av begynnelsen av 2. omgang hvor Rosenborg presset Celtic høyere på banen hadde Brendan Rodgers´menn relativt god kontroll på kampen og det var fortjent at klubben gikk videre. Ganske overraskende ble Kristoffer Ajer (som ble kåret til banens beste i Glasgow) vraket til gårsdagens returoppgjør. Inn i startoppstilingen kom Erik Sviatchenko sammen med Callum McGregor og Jonny Hayes. James Forrest startet i rollen som enslig spiss og klarte seg bra. 

Rosenborg hadde den første målsjansen innledningsvis i kampen, men Sviatchenko fikk ryddet opp i siste liten. Etter et kvarters spill testet Rosenborgs ving Milan Jevtovic Craig Gordon med et brukbart skudd. Celtics målvakt hadde full kontroll. Etterhvert mer og mer over banespillet og Rosenborg lå overraskende lavt på banen. Midtveis i omgangen måtte Sviatchenko forlate banen med en smell i leggen og ble erstattet av Nir Bitton. Uheldig for dansken som nettopp hadde kommet tilbake etter et skadeopphold. Forrest hadde Celtics største målsjanse før hvilen med en god avslutning, mens vertenes målvakt Andre Hansen var med på notene. Johan Lædre Bjørdal fikk blokkert Jonny Hayes gode skudd etter en drøy halvtime, men nærmere kom ikke Celtic i 1.omgang.

Kåre Ingebrigtsen hadde tydeligvis sagt et eller annet i pausen for det var et langt mer agressivt hjemmelag som entret banen. Yann-Erik De Lanlay misbrukte en stor muligheter etter kun to minutter. Det meget gode langskuddet gikk like utenfor stolpen til Craig Gordon. Etter 57 minutter ble en svak Hayes erstattet med Leigh Griffiths. Spissen satte umiddelbart fart i Celtic med sin fart og bevelighet på topp. Celtic fikk uttelling etter 69 minutters spill ved Forrest. Etter Griffiths´inntreden gikk Forrest tilbake til sin vante posisjon som høyreving og banket ballen opp i nettaket etter et godt raid på kanten. Scott Sinclair fant Forrest med en presis pasning i forkant. Scoringen avgjorde utvilsomt hele kampen og Rosenborg fikk ikke til noe som helst i de siste 20 minuttene og fremstod alt i alt som meget defensive på hjemmebane. Faktisk burde Celtic ha vunnet med minst et mål til. Både Forrest og Griffiths misbrukte hver sin store mulighet på slutten. Målvakt Hansen reddet mesterlig forsøket fra Forrest, mens Griffiths rett og slett fikk for mye tid alene med Rosenborgs sisteskanse. 

Rodgers skal ha all honnør for en meget taktisk god gjennomført kamp. Spillere opptrådde dispilnert, var tålmodige og ventet på de rette overgangene. Spesiet etter målet fremstod Celtic som et modent lag og hadde full kontroll. Lerkendal i Trondheim var utsolgt og om lag 400 Celtic-supportere hadde tatt turen. Av disse var omtrent 20 medlemmer av Celtic Supporters Club Norway. Nå venter en spennende trekning på fredag om hvilken klubb Celtic skal møte i det siste hinderet før en plass gruppespillet i Champions League.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatchenko (Bitton 25), Tierney; Brown, Armstrong (Rogic 71); Hayes (Griffiths 57), McGregor, Sinclair; Forrest Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Kouassi og Ntcham Gult kort: Ingen Tilskuere: 20.974 Celtics beste: SimunovicCSCN på Facebook

CSCN på Twitter