Forrest sikret Celtic viktig bortemål!
07.08.2019
James Forrest sikret Celtic et meget viktig bortemål i kveldens kvalifiseringskamp mot CFR Cluj. Den rumenske klubben er utvilsomt det beste laget Celtic har møtt sålangt i 2019/20-sesongen og Neil Lennons menn stod for en meget god prestasjon.  Lewis Morgan fikk muligheten i Mikey Johnstons skadefravær, men ellers stilte Celtic med sitt beste mannskap. Kieran Tierney og Tom Rogic er fremdeles ikke kampklare for Celtic. Lennon foretok to endringer fra laget som startet mot St Johnstone på lørdag. I tillegg til Morgan var også Jozo Simunovic tilbake i startoppstillingen.

Celtics første mulighet kom allerede etter fem minutters spill ved Odsonne Edouard. Den franske spissen dro seg fri forbi hjemmelagets forsvar. Dessverre for Celtic var avslutningen ikke presis nok. Minuttet seinere var det kun en lang tå fra Kristoffer Ajer som hindret CFR Cluj i å ta ledelsen. Kampen bølget frem og tilbake, men det var hjemmelagets som skapte de største målsjansene. Hatem Abd Elhamed var sammen med Ajer meget solide i Celtics forsvar. Det samme kan ikke sies som Boli Bolingoli-Mbombo som tidvis sleit med posisjoneringen. Etter 28 minutter kontret CFR Cluj inn 1-0 i en situasjon hvor Bolingoli-Mbombo langt fra var imponerende og Mario Rondon kom alene mot Scott Bain.

Ni minutter seinere kom Celtics meget viktige utligning. Elhamed fosset frem på høyresiden og la en presis ball inn i feltet til Forrest som ikke feilet. Like før hvilen reddet Bolingoli-Mbombo en ball på streken. Celtic kom mer inn i kampen i andre omgang og turde å angripe på bortebane. Forrest kom nærmest uttelling med et godt skudd etter 76 minutters spill.  Hjemmelaget skapte et par meget gode målsjanser før Edouard burde ha ha gitt Celtic ledelsen etter et godt forarbeid av Bolingoli-Mbombo med kun syv minutter igjen å spille.

Celtic skal likevel være godt fornøyd med kveldens kamp. Klubben har sikret seg et gunstig utgangspunkt foran returoppgjøret i Glasgow førstkommende tirsdag. Elhamed imponerte tidvis som høyreback og virker som en et meget godt kjøp av Celtic. Han var solild defensivt samtidig som han også bidro i det offensive spillet. Celtic aller beste spiller i kveld var likevel Ajer med nok en bortimot feilfri kamp.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Elhamed (Bitton 87), Simunovic (Jullien 74), Ajer, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie, Morgan (Ntcham 66); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Shved og Griffiths Gult kort: Bolingoli-Mbombo, Morgan og Bitton Tilskuere: ca. 15:000 Celtics beste: Ajer