Celtic Supporters Club in Norway
Fortsatt en lang vei å gå!
23.02.2018
Gårsdagens kamp viste nok en gang med all tydelighet at Celtic fortsatt har en lang vei å gå før klubben nærmer seg nivået som trenges for å hevde seg i Europa League. Fortsatt gjøres det altfor mange personlige feil, men det som er enda mer betenkelig er at mange av spillerne mangler det overskuddet de hadde etter vinterpausen for et år siden. Det viste seg også i gåesdagens returkamp mot Zenit i St Petersburg. Etter den flotte innsatsen i Glasgow for en ukes siden var forventningene til Celtic høye, men i går kveld var det tilbake til gamle synder. Brendan Rodgers var heller ikke nådig med sine spillere etter kampen og stilte et spørsmålstegn om de var sultne nok! Celtic startet med de samme 11 spillerne som startet i det første oppgjøret for en uke siden.
 
Allerede etter syv minutter kom den første personlige feilen! Jozo Simunovic reagerte for seint og lot Branislav Ivanovic få stå umarkert inne i feltet og "heade" inn Zenits første mål på et hjørnespark. I denne situasjonen må det også stilles et spørsmålstegn med Celtics målvakt Dorus de Vries. Celtic maktet ikke å komme inn i kampen før pause og etter 27 minutter doblet vertene ledelsen etter en gedigen tabbe av de Vries. Den nederlandske målvakten "fomlet inn" et skudd fra Daler Kuzyaev som han hadde burde ha hatt full kontroll på. Kampen var imidlertid ikke avgjort og en scoring fra Celtic ville sikre Rodgers´menn avansemet på bortemålsregelen.
 
Celtic startet langt bedre etter hvilen. Tom Rogic erstattet Eboue Kouassi for å gi laget mer kreativitet fremover. Selv om australieneren fortsatt manglet kamptrening bidro han til at Celtic kom mer med i spillet. Olivier Ntcham hadde Celtics første mulighet etter hvilen med et brukbart skudd. På et hjørnespark vant Kristoffer Ajer i lufta, men "headingen" hans var ikke presis nok. Med en snau halvtime igjen å spille sviktet Mikael Lustig og Zenits toppscorer Aleksandr Kokorin avgjorde kampen fra kloss hold. Den svenske veteranen maktet ikke å følge løpet til Kokorin og dette var nok et unødvendig baklengsmål. Selv om innbytter Scott Sinclair skapte et par bukbare målsjanser mot slutten, kom aldri Celtic nærmere og tapte fortjent i Russland.
 
Dermed er "eventyret" i Europa League over for denne gang og det må bare erkjennes at Celtic ikke har nærmet seg de beste klubbene. Zenit er et godt lag, men burde ikke være en helt umulig oppgave for Celtic. Nå må det konsentreres om den hjemlige ligaen hvor Aberdeen er motstander allerede førstkommende søndag og det er en kamp Celtic må vinne! Forhåpentligvis velger Rodgers å gi unggutter som Anthony Ralston og Jack Aitchison flere muligheter utover våren - etter kampen mot Zenit er det noen av de etablerte spillerne som må gå i seg selv. Lustig og Moussa Dembele er to eksempler på dette og de Vries viste nok en gang at han ikke er en målvakt på dette nivået.
 
Celtic (3-5-1-1): de Vries; Lustig, Simunovic, Ajer; Forrest (Musonda 70), Kouassi (Rogic 45), Brown, Ntcham, Tierney; McGregor (Sinclair 62); Dembele Ikke benyttet: Bain, Hendry, Miller og Edouard Gult kort: Kouassi og Dembele Tilskuere: ca. 40.000 Celtics beste: Forrest
 

 
 
 
 
 
 

 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter