Celtic Supporters Club in Norway
Fortsatt for ineffektive!
29.09.2018
I de siste sesongene har Aberdeen vært Celtics tøffeste motstander i kampen om ligagullet. Denne sesongen har klubben fra fra den skotske oljehovedstaden startet ligasesongen enda svakere enn Celtic. Selv om Celtic sikret tre verdifulle poeng i ettermiddag var Brendon Rodgers´utvalgte fortsatt for ineffektive og burde ha vunnet med langt større margin etter spill og sjanser. Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot St Johnstone i ligacupen på onsdag - Jack Hendry erstattet en skadet Kristoffer Ajer og Craig Gordon var tilbake i målet. 

Celtics første målsjanse kom allerede etter tre minutter ved Mikael Lustig etter at Olivier Ntcham hadde spilt ham fra fri, men avslutningen var dessverre ikke presis nok. Også James Forrest hadde en brukbar målsjanse innledningsvis. Ved denne anledningen Lustig servitør. Gjestene kom mer og mer inn i kampen og nærmest uttelling kom Gary Mackay Steven. Den tidligere Celtic-spillerens avslutning tvang Gordon til å foreta en reaksjonsredning av høy klasse. Celtics beste målsjanse kom midtveis i omgangen på et skudd fra nærmere 25 meter fra Odsonne Edouard. Dessverre for Celtic så traff ballen innsiden av stolpen og spratt ut. Kampens store kontrovers oppstod like før pause da Aberdeens midtstopper overfalte Edouard innenfor straffefeltet. Et klarere straffespark og direkte rødt kort skal man lete lenger etter! Franskmannen måtte forlate som en følge av den stygge taklingen og ble erstattet av Scott Sinclair. 

Etter hvilen fortsatte Celtic å angripe - og nærmest nettkjenning innledningsvis kom Callum McGregor med et godt skudd. Bortelaget hadde også sine muligheter, men en meget god Dedryck Boyata ryddet opp sammen med Gordon. Det var imidlertid ikke ufortjent at Sinclair scoret kampens eneste mål midtveis i omgangen. Målet var av det spektakulære typen og kom på et hælspark. Leigh Griffiths klarte ikke å få kontroll på en et innlegg fra Forrest og Sinclair var påpasselig på plass med hælen. På slutten av kampen hadde Griffiths to gode scoringsmuligheter hvorav det første var et presist slått frispark. Den andre målsjansen var større og Griffiths burde absolutt ha doblet Celtics ledelse da kom alene Aberdeen målvakt Joe Lewis. 

Dette var fjerde kamp rad at Celtic kun maktet å score kun et mål til tross for periodevis godt spill og mange målsjanser. Offensivt har laget slitt med kun syv mål i ligaen på like mange kamper. Kun fire klubber i Scottish Premiership har scoret færre mål på syv kamper - et av dem er ettermiddagens motstander Aberdeen. Rodgers står foran en stor oppgave å forbedre det offensive spiller og en eller annen gang må det løsne for klubben! En spiller som har mye å gå på er Sinclair - målet mot Aberdeen i ettermiddag var hans første i ligaen i sesongen 2018/19.

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Lustig, Boyata, Hendry, Tierney; Brown, Ntcham (Rogic 59), McGregor; Forrest (Morgan 77), Edouard (Sinclair 42); Griffiths Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Mulumbu og Christie Gult kort: Ingen Tilskuere: 59.143 Celtics beste: Boyata


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter