Fortsatt klart best i byen!
02.09.2018
Selv om det "bare" ble 1-0 viste ettermiddagens kamp at Celtic fortsatt er det klart beste laget ikke bare i Glasgow men i hele den skotske ligaen. Rangers er uten tvil blitt et bedre lag under Steven Gerrards ledelse og den tidligere Liverpool-kapteinen var ubeseiret i tolv kamper i forkant av ettermiddagens kamp. Etter en turbulent uke var det godt å se at Celtic fortsatt var så mye bedre enn Rangers. Hjemmelaget hadde tre avslutninger i tverrliggeren og stolpen og burde ha vunnet med minst ytterligere to eller tre mål. Brendan Rodgers foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Suduva på torsdag - James Forrest, Tom Rogic og Odsonne Edouard var alle tilbake i startoppstillingen. Celtic er nå ubeseiret over Rangers på de siste tolv kampene klubbene i mellom.

Det var enveiskjøring mot Alan McGregor i Rangers´mål før pause. Edouard hadde den første målsjansen etter å ha blitt spilt igjennom av James Forrest. Dessverre for Celtic var ikke avslutningen presis nok. Celtic-spillerne ropte også på straffespark da Kristoffer Ajer ble hindret innenfor Rangers straffefelt, men dommer Willie Collum valgte å ikke blåse. McGregor burde også ha fått det røde kortet da han sparket etter Ajer som lå liggende på gresset. Midtveis i 1. omgang hadde Celtic to avslutninger i tverrliggeren i løpet av kort tid - først traff Forrest´meget gode langskudd treverket før Mikael Lustig "headet" ballen omtrent på samme sted. Nærmest uttelling for Celtc var nok Edouard med en "heading" som dessverre gikk rett på McGregor.

Celtic fortsatte presset også etter hvilen og kun en meget kvalifisert redning av McGregor hindret Ntcham å gi Celtic ledelsen med et godt skudd etter fire minutter. Rangers kom mer inn kampen, men skapte ikke de største målsjansene. Etter en halvtimes spill vant Rogic ballen på midten fra Ryan Jack - den australske midtbanespilleren satte fart fremover, fant Edouard som deretter så Forrest på løp på høyrekanten. Sistnevnte viste på meget god fotballforståelse og sendte en presis ball på tvers til Ntcham som ikke misset alene med McGregor. Dette var en full fortjent ledelse for Celtic som burde ha ledet med minst to mål på dette tidspunktet. Rodgers valgte å erstatte Edouard med Leigh Griffiths med litt under halvtime igjen å spille. Umiddelbart tok Griffiths et hjørnespark som Lustig fikk en fot på, men skuddet gikk dessverre utenfor målet til McGregor.

Mot slutten av kampen skapte Rangers et par brukbare målsjanser, men Celtics forsvar hadde god kontroll og fikk ryddet unna. Denne kampen utvilsomt årsbeste av Celtic i den hjemlige ligaen og som tidligere nevnt burde seieren var større. Fortsatt er Celtic ubeseiret på tolv kamper under Rodgers ledelse. Spesielt den sentrale midtbanen med Ntcham og Scott Brown var meget god og meget delaktige i sesongens første seier mot erkerivalen. Resultatet betød at Celtic nå er fire poeng foran Rangers på tabellen. Hearts leder med tre poeng flere enn Celtic før klubbfotballen tar en liten pause og det er klart for landslagsfotball igjen.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Ajer, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest (Sinclair 90), Rogic (Christie 77), McGregor; Edouard (Griffiths 66) Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Benkovic og Kouassi Gult kort: Brown og Edouard Tilskuere: 58.865 Celtics beste: Ntcham