Fortsatt rusk i maskineriet!
10.02.2018
Celtic ble i ettermiddag klar for kvartfinalen i den skotske cupen etter å ha slått byrival Partick Thistle 3-2. Foran kampen ble Liam Miller hedret med et minutts stillhet og begge lags spillere hadde sørgebånd. Miller tapte i går kampen mot kreften og døde kun 36 år gammel. Skaden til Kristoffer Ajer fra forrige lørdag mot Kilmarnock var heldigvis ikke mer alvorlig enn at han kunne starte i ettermiddagens kamp. Også Mikael Lustig var tilbake i startoppstillingen og Tom Rogic satt på innbytterbenken. Australieren har vært ute med et skadet kne i snart tre måneder. Totalt gjorde Rodgers tre endringer i forhold til laget som startet i den begredelige kampen mot Kilmarnock for en uke siden - Lustig er allerede nevnt, men også Jozo Simunovic og Scott Sinclair fikk fornyet tillit.

Banens klart bestemann, James Forrest, ga Celtic ledelsen allerede etter 76 sekunder da Moussa Dembele spilte vingen fri. Ti minutter seinere doblet Celtic ledelsen etter et soloraid av Forrest. "Alle" forventet at Forrest skulle spille fri Sinclair, men han fant ei luke og satte ballen utagbart bak Partick Thistles målvakt Tomas Cerny. Forrest burde ha scoret sitt 3. mål etter 15 minutter etter å ha mottatt en utsøkt pasning av Charly Musonda. Dessverre for Celtic vartet Cerny opp med en meget kvalifisert redning og fikk slått ballen til hjørnespark. Etter enveiskjøring i det første kvarteret slapp Celtic gjesene inn i kampen. Simunovic sendte et håpløst tilbakespill til Dorus de Vries som Kris Doolan utnyttet. Da viste kampuret på Celtic Park 20 minutter og dette var et total unødvendig baklengsmål! Den bosniske midtstopperen virket "rusten" og Celtic måtte sette tillit til makker Ajer som nok en gang spilte en god kamp.

Celtic startet best også etter pausen og Forrest trengte kun fire minutter på å legge på til 3-1. Det er første gang vingen har scoret tre mål i en kamp for Celtic og totalt er han nå oppe i 16 fulltreffere denne sesongen. Målet kom etter et godt forarbeid av Sinclair. Dessverre var ikke Celtic helt friskmeldt og tillott Partick Thistle å komme inn i kampen nok en gang. En perfekt "timet" tackling fra Ajer hindret Blair Spittal å redusere til 3-2. Dembele misbrukte en god målsjanse i andre halvdel av omgangen og seks minutter før slutt reduserte Conor Sammon. Ved denne situasjonen må det stilles et spørsmålstegn med Simunovic.

Dette var en kamp som Celtic burde ha vunnet med klarere margin. Partick Thistle var effektive og hadde ikke mer enn to skudd på mål. Rodgers har ikke mange dager på å luke bort "rusket" i maskineriet. Mot Zenit førstkommende torsdag må Celtic heve seg betraktelig ellers kan det bli nok et nytt stygt tap i Europa. I morgen kveld får Celtic vite hvilken klubb de møter i kvartfinalen i den skotske cupen.

Celtic (4-2-3-1): de Vries; Lustig, Simunivic, Ajer, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest (Kouassi 88), Musonda (McGregor 65), Sinclair (Edouard 79); Dembele Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Miller og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 24.191 Celtics beste: Forrest