Fortsatt ubeseiret!
18.05.2017
Brendan Rodgers tangerte i kveld Martin O´Neills rekord med 103 poeng fra sesongen 2001/02! Det gjenstår ytterlige en ligakamp og med seier mot Hearts på søndag vil Celtic for første gang i historien gå ubeseiret gjennon en ligasesong. Det som er minst like imponerende er at Rodgers lag står bokført med 104 mål og det er ti mål mer enn hva O´Neills lag med spisser Henrik Larsson, Chris Sutton og John Hartson endte på for 15 år siden. Rodgers gjorde fem endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen forrige fredag. Kaptein Scott Brown var tilbake i laget etter karantene, sidebackene Christian Gamboa og Emilio Izaguirre fikk muligheten ved siden av Erik Sviatchenko i midtforvaret. Den siste endringen var at James Forrest erstattet Scott Sinclair.

Celtic tok initiativet fra start på Firhill Stadium og Patrick Roberts og Callum McGregor misbrukte hver sin gode målsjanse innledningsvis. Det måtte imidlertid et straffespark til før Celtic tok en fortjent ledelse etter 18 minutters spill. Roberts ble soleklart felt av hjemmelagets Callum Booth og dommer Andrew Dallas gjorde det rette ved å blåse. Leigh Griffiths var sikkerheten selv fra krittmerket og scoret sitt 17. mål for Celtic. Han fikk dermed æren av å score Celtics ligamål nr. 100 i sesongen 2016/17. Celtic fortsatte presset og doblet ledelsen etter 26 minuttter ved Tom Rogic. En hardtarbeidende Griffiths stod bak målet med et meget flott forarbeid og Rogic kunne enkelt sette foten på ballen. Griffiths hadde selv en meget god mulighet til å øke ledelsen ti minutter seinere, men avslutningen hans var dessverre ikke presis nok. Fire minutter før pause satte Roberts inn 3-0 på et vakkert langskudd.

Kampbildet fortsatte også etter hvilen og Celtic hadde over 70% ballinnehav. Det skulle gå nesten en hel omgang før Celtic fikk lønn for strevet. Innledningsvis misbrukte Griffiths og Roberts hver sin gode målsjanse. Rodgers valgte å ta ut Griffiths midtveis i omgangen og spissen var tydelig irritert over dette. Han ble erstattet av Scott Sinclair som umiddelbart satte fart i laget. Etter 75 minutter skulle og burde engelskmannen ha øket Celtics ledelse til 4-0, men hans gode volleyskudd ble reddet av Partick Thistles målvakt Mark Ridgers. To raske mål av Callum McGregor og Patrick Roberts på tampen av kampen i løpet av like mange minutter fastsatte resultatet til 5-0. McGregors mål kom på et meget velplassert skudd og banens beste spiller, Roberts, fikk æren av å score det siste og Celtics 104 mål for sesongen.

Nå gjenstår det kun en ligakamp - hjemme mot Hearts på et fullstendig utsolgt Celtic Park på søndag. Da blir også ligapokalen delt ut og forhåpentligvis er Celtic fortsatt ubeseiret etter denne kampen. Det hadde vært et verdig punktum på en fantastisk sesong!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Sviatchenko, Boyata (Toure 60), Izaguirre; McGregor, Brown; Roberts, Rogic, Forres (Bitton 70); Griffiths (Sinclair 63) Ikke benyttet: Bailly, Ralston, Tierney og Kouassi Gult kort: Ingen Tilskuere: 7.837 Celtics beste: Roberts