Fortsatt ubeseiret!
29.12.2016
Med gårsdagens 2-0 over Ross County økte Celtic sin rekke uten tap til 23 kamper i hjemlig liga og cup i sesongen 2016/17. Ikke nok med det - Celtic er ubeseiret på hjemmebane i hjemlig liga og cup i kalenderåret 2016 med 22 kamper uten tap! Av disse har klubben vunnet 20 og spilt to uvgjort. Målforskjellen er imponerende 68 -10! De to uavgjorte kampene kom våren 2016 mens Ronny Deila var manager. Brendan Rodgers gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton på Julaften. Jozo Simunovic, James Forrest og Ryan Christie var tilbake i startoppstillingen. Sistnevnte erstattet en suspendert Callum McGregor sentralt på midtbanen og ungutten klarte seg meget bra i en noe uvant rolle.

Scott Sinclair hadde Celtics første målsjanse i kampen, men "headingen" hans på Emilio Izaguirres presise innlegg gikk like utenfor Ross Countys målvakt Scott Fox. Celtic fortsatte det gode spillet og etter 38 minutter ga Erik Sviatchenko klubben ledelsen 1-0 på et meget godt plassert skudd. Dansken tok like godt saken i egne hender etter at han vant ballen på midtbanen, gikk forbi tre av gjestenes spillerne og fyrte av fra omtrent 30 meter. To minutter på overtid i 1. omgang fastsatte Stuart Armstrong sluttresultatet til 2-0. Dette var midtbanespillerens 8. ligamål for Celtic denne sesongen!

Celtic spilte den beste fotballen etter pause, men det skortet noe på de siste 20 meterne foran Fox´mål. Forrest og Sinclair misset hver sin brukbare målsjanse i begynnelsen av 2.omgang. Rodgers valgte å ta ut Christie og Leigh Griffiths med litt under en halvtime igjen å spille og Celtic mistet noe av initiativet etter dette. Gjestene burde ha avsluttet de siste ti minuttene med en spiller mindre på banen da Martin Woods tacklet Scott Brown stygt.

Rangers avga to poeng borte mot St Johnstone i går kveld og Celtic leder nå Scottish Premiership med 16 poeng (og en kamp mindre spilt) foran lørdagens toppgjør på Ibrox. Deretter tar fotballen i Skottland en pause på tre uker og Celtic skal blant annet benytte denne til et treningsleir i Dubai.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre; Brown; Christie (Henderson 62), Armstrong; Forrest (Roberts 70), Griffiths (Dembele 66) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Toure og Bitton Gult kort: Ingen Tilskuere: 55.355 Celtics beste: Brown