Frustrasjonen fortsatte
07.12.2020
St Johnstone har vært en drømmemotstander for Celtic i de siste sesongene. Før gårsdagens kamp stod Celtic med ni strake seire mot Perth-klubben med en målforskjell på 29-0! På Celtic Park i går ettermiddag ble det langt tøffere for Neil Lennons utvalgte. Kampen endte 1-1 etter at St Johnstone scoret sitt første mål mot Celtic siden 26. august 2017 og med litt flaks kunne gjestene fra Perth ha tatt med seg alle tre poengene hjem i går kveld. Celtic hadde to jubilanter i går. Scott Brown og Callum McGregor spilte henholdsvis sin kamp nr. 600 og 300 for klubben. Christopher Jullien var tilbake i startoppstillingen og dette var den eneste endringen Lennon gjorde i forhold til laget som startet mot AC Milan på torsdag.

Celtic startet kampen best, men maktet ikke å skape de aller største målsjansene innledningsvis. Odsonne Edouard maktet ikke å sette ballen i nettet etter et godt angrep av Celtic. Skuddet til franskmannen ble i det løseste laget og gikk via av gjestenes midtstoppere og inn til målvakt Zander Clark.  Etter til minutter skapte St Johnstone sin første målsjanse da Stevie May fikk avsluttet. Heldigvis for Celtic maktet Nir Bitton å "heade" ballen over eget mål. Tom Rogic fikk hodet på et godt slått frispark fra Ryan Christie. Australieren raget høyest, men klarte ikke å styre ballen mellom stengene. Omgangens beste mulighet hadde Edouard da han mottok en pasning fra McGregor. Vinkelen ble litt for skrå for Edouard og Clark fikk avverget med en god beinparade.

Like etter pause kom Celtic nærme på et hjørnespark fra Christie. Jullien vant i lufta og både Bitton og Brown burde ha puttet ballen over streken. Celtic satset offensivt og hadde ballen klart mest. I denne som i så mange andre kamper denne sesongen gikk for sakte og det ble altfor mange trekk. Den tidligere midtbanestjernen Stilyian Petrov var gjest på Celtic TV og han påpekte det samme. Celtic var altfor omstendelige med for mange trekk offensivt og det ble for lite fremdrift og tempo, var hans kommentar. De som husker tilbake til Martin O'Neills lag på begynnelsen av 2000-tallet skjønner hva Petrov mente.

Lennon valgte å gjøre noen endringer midtveis i omgangen da Leigh Griffiths og David Turnbull kom inn. Spesielt sistnevnte var positiv og testet Clark med et godt langskudd like etter at han kom inn. Mot spillets gang tok St Johnstone ledelsen etter 79 minutter. May fikk altfor stort rom på sin høyreside og fikk tid og mulighet til å legge ballen inn til en møte Chris Kane. Tre minutter seinere utlignet en annen innbytter Mohamed Elyounoussi for Celtic. Nordmannen fikk hodet på et innlegg fra Christie og Clark var utmanøvrert.

Med dette resultatet leder Rangers nå Scottish Premiership med 13 poeng foran Celticc. Riktignok med to kamper mer spilt, men avstanden opp til toppen begynner nå å bli faretruende stor. I tillegg har Rangers en klart mye bedre målforskjell (pluss 42 mål mot Celtics 21) og er fortsatt ubeseiret i ligaen. Presset på Lennon øker for hver dag som går. Det er noe fundamentalt galt med Celtic om dagen og frustrasjonen øker blant supporterne.

Celtic (3-5-2): Barkas; Jullien, Bitton, Ajer (Elyounoussi 81); Frimpong, Brown (Griffiths 58), McGregor, Rogic (Turnbull 67), Laxalt (Taylor 46); Christie og Edouard Ikke benyttet: Bain, Elhamed, Soro, Ntcham og Klimala Gult kort: McGregor Celtics beste: Christie