Celtic Supporters Club in Norway
Frustrerende for Celtic og Ajer!
11.11.2018
Etter den meget gode kampen mot RB Leipzig i Europa League, ble ettermiddagens oppgjør en aldri så liten nedtur for Celtic. Før første gang på nesten to måneder gikk laget målløse av banen i kamp i Scottish Premiership. Livingston var et nytt bekjentskap for Brendan Rodgers og man må tretten år tilbake sist gang de to klubbene møtte hverandre. Rodgers gjorde to endringer i forhold til de 11 som startet mot RB Leipzig på torsdag - Scott Bain og Kristoffer Ajer var tilbake. For sistnevnte endte kampen med et brudd i øyehulen og sannsynligvis en operasjonen. Nordmannen fikk en reell smell i en kraftig i en hodeduell og hadde tydelig store smerter (se link under). 

Livingston har vært inneværende sesongs store overraskelse og spesielt på kunstgresset på Tony Macaroni Arena har klubben vært meget solide med seiere både mot Hibernian og Rangers. For Celtic ble det en frustrende ettermiddag - selv med et ganske stort ballinnehav sleit Celtic med å spille seg til mange målsjanser. Hjemmelaget pakket inn Odsonne Edouard og verken James Forrest eller Scott Sinclair hadde en spesiell god dag på jobben. Mot slutten av første omgang var det Livingston som var nærmest uttelling, men heldigvis var Bain med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren ved to anledninger.

Celtic var betraktelig bedre etter pause og spesielt etter at Lewis Morgan erstattet Forrest midtveis i omgangen. Først hadde unggutten et godt skudd før han et kvarter før slutt spilte igjennom til Tom Rogic. Livingstons gode målvakt Liam Kelly hadde en virkelig klasseredning på australierens meget gode skudd. Denne hadde fortjent en bedre skjebne! Det mest positive på en en heller "grå" dag var at Celtic for første gang denne sesongen topper tabellen i Scottish Premiership i og med at Hearts tapte 0-1 mot Kilmarnock i går.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Boyata, Ajer (Benkovic 70), Tierney; McGregor, Christie; Forrest (Morgan 61), Rogic, Sinclair; Edouard Ikke benyttet: Hazard, Ralston, Hendry, Mulumbu og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: 9.016 Celtics beste: Bain

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter