Full kontroll!
19.07.2018
Celtic hadde full kontroll og sikret seg i går kveld avansement til neste kvalifiseringsrunde i Champions League. Som for et år siden er det Rosenborg som da venter. En som ikke hadde like god kontroll var den rumenske dommeren Horatiu Fesnic. Jozo Simunovic fikk et meget hardt idømt direkte rødt kort allerede etter 11 minutters spill, men heldigvis så ledet Celtic allerede 1-0 på det tidspunktet. Brendan Rodgers valgte å starte med de samme 11 spillerne som i bortekampen i Jerevan for en drøy uke siden.

En meget god Moussa Dembele skapte Celtics første målsjanse, men dessverre så var avslutningen ikke presis nok. Etter syv spilte minutter ga den franske spissen Celtic ledelsen 1-0 etter å ha viste styrke inne i Aleshkert straffehelt. Selv om gjestenes midtforsvar gjorde alt de kunne for å stoppe ham, holdt Dembele seg på beina og satte ballen utagbart bak Aleshkerts målvakt. Fire minutter seinere fikk Simunovic det allerede omtalte røde kortet etter et å ha løftet beina for høyt mot en Aleshkert-spiller og han han mister dessverre den første kampen mot Rosenborg i neste uke. Det var ikke noe stygt spill fra Simunovics side, hendelsen burde vært straffet med et gult kort og ikke et rødt.

Dommeren kom i fokus igjen etter 19 minutter da Celtic fikk et heldig straffespark da Odsonne Edouard ble lagt ned innenfor Aleshkerts straffefelt. Som vanlig var Dembele sikkerheten selv fra krittmerket. Edouard misbrukte en god mulighet til å øke ledelsen da hah ble spilt igjennom av James Forrest. Sistnevnte punkterte kampen etter 34 minutter med et meget godt plassert skudd fra nesten 20 meters hold. Celtic fortsatte det gode spillet også etter hvilen og kun en meget kvalifisert redning av Aleshkerts målvakt hindret Kieran Tierney å legge på til 4-0.

Rodgers valgte å bytte ut Edouard og Dembele midtveis i 2. omgang og ga muligheten til Scott Sinclair og Ryan Christie. Sistnevnte spilte sin første kamp for Celtic på et år og misbrukte en god målsjanse umiddelbart etter at han ble byttet inn. Forrest som avgjorde oppgjørene mot Rosenborg i fjor med sitt mål i Trondheim, var også i går kveld en av Celtics beste og skapte mye fra sin høyrekant.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Hendry, Ajer, Simunovic, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest (Johnston 75), McGregor, Edouard (Sinclair 64); Dembele (Christie 65) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kouassi og Allan Rødt kort: Simunovic Gult kort: Ajer Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: Dembele