God gjennomkjøring!
20.08.2016
St Johnstone på bortebane har langt i fra vært noen enkel motstander for Celtic de siste sesongene. Forrige ligakamp i Perth mellom klubbene endte med 2-1 seier til St Johnstone 11. mai. Celtic var effektive i 1. omgang med tre scoringer på 16 minutter, men det er et svakhetstegn å slippe St Johnstone inn i kampen i de siste ti minuttene! Imidlertid viste Celtic nok en gang vinnervilje og fortsatte å angripe på stillingen 3-2 - det gav resultat i form av ytterligere et mål på tampen og sluttresultatet endte til slutt 4-2. Brendan Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Hapoel Beer-Sheva på onsdag - Saidy Janko og Nir Bitton startet istedenfor Mikael Lustig og Callum McGregor. Dette var Bittons første kamp fra start denne sesongen siden det forsmedelige nederlaget mot Lincoln Red Imp i Gibraltar 12. juli.

Celtic tok initiativet fra start og gjennomførte en god 1. omgang. Scott Sinclair, Nir Bitton og Tom Rogic hadde hver sin gode muliget innledinsvis, men det var bursdagbarnet Leigh Griffiths (27 år i dag) som fikk hyll på byllen etter 28 spilte minutter. Kieran Tierney dro seg fri på venstresiden og serverte en presis ball inn i feltet som Griffiths elegant tok ned og satte kontant i netttaket. Like etter scoringen måtte Craig Gordon i aksjon da han slo et frispark fra David Wotherspoon over tverrliggeren. Griffiths ble felt inne i straffefeltet av hjemmelagets Richard Foster etter 38 minutter. Celtics toppscorer fikk det gule kortet for filming. En helt klart feilaktig avgjørelse fra dommer Craig Thomson - det var nok ikke straffespark, men Griffiths filmet ikke! Etter 40 minutters spill reddet hjemmelagets målvakt Alan Mannus først fra Griffiths og Forrest før Scott Sinclair kunne doble ledelsen. Banens bestemann, James Forrest, økte til 3-0 på et mesterlig enkeltprestasjon minuttet før pause. Forrest fikk et unødvendig (og et vel hardt idømt) gult kort for feriringen.

Etter hvilen tapte kampen seg betydelig i kvalitet. Celtic mistet mye av "trykket" fremover og spesielt da Griffiths ble tatt av banen etter 55 minutter. Paul Paton fikk gult kort da han "meide" ned Tom Rogic umiddelbart etter hvilen. Det kortet burde ha hatt en annen farge! Griffiths tok det etterfølgende frisparket, men Mannus var med på notene.  Rogic hadde et godt langskudd i tverrliggeren midtveis i 2. omgang. Dessverre så greide ikke Celtic å opprettholde nivået fra den gode 1. omgangen og syv minutter før slutt reduserte St Johnstone på straffespark ved Danny Swanson. Innbytter Liam Henderson opptrådde "klønete", men straffesparket var korrekt idømt av Thomson. Seks minutter seinere reduserte St Johnstone nok en gang ved Steve McLean etter svakt forsvarspill av Celtic og ikke overbevisende inntreden av Gordon heller. Et totalt unødvendig baklengsmål! Heldigvis kom Celtic tilbake og vant 4-2 etter en vakker scoring av innbytter Ryan Christie på overtid. Forhåptentlig ga dette nødvendig selvtillit foran tirsdagens returkamp mot Hapoel Beer-Sheva i Israel.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Janko, Toure, O´Connell, Tierney; Brown, Bitton (Henderson 60); Forrest (Christie 71), Rogic, Sinclair; Griffiths (Dembele 55) Ikke benyttet: Fasan, Sviatchenko, Izaguirre og McGregor Gult kort: Griffiths, Janko, Forrest og Bitton Tilskuere: 6.823 Celtics beste: Forre