Celtic Supporters Club in Norway
Gresk tragedie for Celtic!
15.08.2018
Celtic er ute av Champions League etter 1-2 tapet mot AEK Athen i den greske hovedstaden i går kveld. Utgangspunktet med 1-1 fra det første oppgjøret hjemme i Glasgow ble for dårlig for Brendan Rodgers & co. Nå venter kvalifisering til Europa League for Celtic mot enten Suduva fra Litauen eller latviske Spartaks i neste uke. AEK Athen var et lag Celtic helt klart burde ha slått, men da kan det ikke gjøres to defensive feil som ble gjort i går kveld. Begge baklengsmålene i Athen i likhet med det ene i Glasgow burde så absolutt vært unngått. Rodgers gjorde to bytter på laget i forhold til de 11 som startet på Celtic Park forrige onsdag - Leigh Griffiths erstattet en skadet Odsonne Edouard og Jozo Simunovic tok plassen til Kristoffer Ajer som var suspendert med for mange gule kort. Kampen i går kveld var forøvrig James Forrest´300. for Celtic. 

Allerede etter seks minutter gikk AEK Athen opp i ledelsen ved Rodrigo Galo. Selv om Celtic var i overtall, var det ingen som maktet å plukke brasilianeren som fikk lov til å komme alene med Craig Gordon og satte ballen sikkert i mål. Celtic som nå måtte score minst to ganger, spilte seg etterhvert inn i kamper og Tom Rogic stod bak den første målsjansen etter 15 minutter. Dessverre for Celtic var avslutningen hans ikke presis nok. Callum McGregor misbrukte en god mulighet etter halvtimes spill. Også Leigh Griffiths hadde en mulighet før hvilen, men Celtic maktet ikke å utligne. 

Andre omgang kunne ikke ha startet verre for Celtic da Marko Livaja doblet grekernes ledelse allerede etter fem minutter. Jack Hendry tapte hodeduellen og den kroatiske spissen kunne altfor enkelt sette ballen bak Gordon. Rodgers satte inn Moussa Dembele for Mikael Lustig for å få mer trykk fremover på banen og franskmannen bidro til det som skulle bli Celtics utligning. Etter 78 spilte minutter fant Dembele en annen innbytter Scott Sinclair inne i feltet med en presis pasning. Seinere hadde Dembele selv en mulighet da han ble spilt fri av jubilanten Forrest. Celtic presset stort helt på tampen og Simunovic kunne ha blitt den store helten, men dessverre så gikk avslutningen hans like utenfor stolpen. 
 
Oppsummert så var dette en gresk tragedie for Celtic. Som nevnt innledningsvis så kom begge baklengsmålene som et resultat av svakt forsvarspill. Rodgers var naturligvis skuffet og det store spørsmålet er hva som skjer nå. Celtic har ikke styrket spillerstallen i sommer og hvor lenge kommer Rodgers til å være med på dette. Er Celtic i ferd med å spare seg til fat? Situasjonen rundt Dedryck Boyata gjør heller ikke situasjonen lettere. Rodgers uttalte at han var frisk til å spille, mens belgieren gjennom sin agent hevdet at var skadet. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Dembele 60), Hendry, Simunovic, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest, Rogic (Sinclair 75), McGregor; Griffiths Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Kouassi, Hayes og Johnston Gult kort: Brown og Grifiths Tilskuere: ca. 30.000 Celtics beste: McGregor


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter