Celtic Supporters Club in Norway
Griffiths med frisparkperle!
18.11.2017
En frisparkperle av Leigh Griffiths sikret Celtic tre nye poeng i ettermiddag og klubben har nå spilt 64 kamper på rad uten tap i hjemlig liga og cup. Dette var førøvrig Griffiths´mål nr. 100 i den skotske toppdivisjonen (69 for Celtic og 31 for Hibernian). Kieran Tierney spilte sin kamp nr. 100 for Celtic og ble av de yngste gjennom historien til å nå denne milepælen. Ellers så var det ikke så mye å glede seg over på Global Energy Stadium i Dingwall. Kampen var heller kjedelig og sjansefattig, men det viktigste var tre nye poeng. Brendan Rodgers valgte å starte med de samme 11 spillerne som mot St Johnstone for to uker siden.

Selv om Celtic hadde ballen mest, ga hjemmelaget Ross County Rodgers´utvalgte virkelig kamp. Celtic skapte knapt en målsjanse før hvilen, men Callum McGregor ble muligens snytt for et straffespark da ha ble hindret av Christophe Routis. Ross County har fått et løft under sin nye manager Owen Coyle og forsvarte seg godt gjennom hele kampen. Umiddelbart etter pause var Mikael Lustig kun noen få centimetere i fra å gi Celtic ledelsen da han møtte McGregors presise hjørnespark. Moussa Dembele misbrukte en brukbar målsjanse etter ti minutter av 2. omgang, men bortsett fra det hadde franskmannen en dårlig dag på jobben. 

Innbytterne satte sitt preg på kampen og etter 77 minutter satte Griffiths frisparket fra nesten 25 meters hold rett i krysset. Et fantasistk mål av spissen! Like før slutt sendte Olivier Ntcham avgårde et meget godt langskudd like utenfor Ross Countys stolpe. Nir Bitton er ofte blitt kritisert i sin nye midtstopperrolle, men i ettermiddag spilte han en av sine beste kamper og bidro til at Celtic nok en gang beholdt nullen bakover. Dette var Celtic åttende kamp i ligaen (av totalt 13) uten baklengsmål. 

På en dårlig dag på jobben var Celtic heldig og i med at Aberdeen, Hibernian og Rangers alle tapte på hjemmbane. Nå leder Celtic tabellen seks poeng foran Aberdeen. Nå venter et tøft kampprogram for Celtic med bortekamp mot Paris Saint Germain på onsdag og ligacupfinalen førstkommende helg. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Bitton, Tierney; Brown, Armstrong; Forrest (Hayes 64), McGregor (Grifiths 64), Sinclair; Dembele (Ntcham 81) Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Kouassi og Edouard Gult kort: Boyata og Tierney Tilskuere: 6.590 Celtics beste: Brown


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter