Avanserte til semifinalen!
27.09.2018
Drømmen om ny «Treble» lever fortsatt videre etter at Celtic i går tok seg videre til semifinalen i ligacupen. Turneringens offisielle navn er nå Betfred Cup. Selv om Celtic heller ikke i går kveld spilte en spesielt god kamp, var det flere tegn på fremgang fra de to seineste ligakampene og da spesielt i 2. omgang. Brendan Rodgers gjorde seks endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på søndag - blant annet Scott Bain fikk muligheten i mål, Olivier Ntcham var tilbake etter suspensjon og Kristoffer Ajer spilte sin første kamp etter to uker med forkjølelse. Ajer pådro seg dessverre en "hamstring"-skade og måtte forlate banen etter kun 33 minutter. Nordmannen må regne med av skadeavbrekk på fire til seks uker.

Ntcham stod bak Celtics første målsjanse etter åtte minutter da han mottok en perfekt slått pasning fra James Forrest, men St Johnstones midtstopper fikk blokkert skuddet fra franskmannen. Etter en halvtime misbrukte Leigh Griffiths den første av sine mange målsjanser i går kveld da han "headet" rett på hjemmelagets målvakt Zander Clark. Celtics aller største mulighet før hvilen kom ved Callum McGregor - nok en gang var det Ntcham som var nest sist på ballen da han spilte sin midtbanekollega i gjennom. Avslutningen til McGregor var dessverre ikke presis nok og ballen gikk like utenfor for stolpen til Clark.

Celtic gikk ut i hundre etter hvilen og skapte mange målsjanser innledningsvis. Ntcham og McGregor jobbet utrettelig på midtbanen og på topp var alltid Griffiths spillbar. Etter 52 minutter "headet" Dedryck Boyata like over tverrliggeren og kun to minutter seinere kom Griffiths til nok en avslutning. Kun en meget god riding av Clark hindret Celtic i å ta ledelsen midtveis i omgangen da McGregor kom alene med målvakten. Banens bestemann, Griffiths, fortsatte å produsere målsjanser og kom nære etter 70 minutter. Endelig etter 83 minutter kunne Griffiths slippe jubelen løs - Kieran Tierney slo en ball inn i feltet som Forrest som "headet" i en St Johnstone-forsvarer og Griffiths var påpasselig fremme på returen. Dette var Griffiths tredje mål på de siste kampene og han viste i går kveld ar formen er på vei. Boyata pådro seg et direkte rødt kort på overtid grunnet munnbruk mot dommer John Beaton. Totalt unødvendig og belgieren må da også stå over semifinalen.

I semifinalen møter Celtic Hearts. Kampen spilles på Hampen søndag 28. oktober med avspark 20:45. For første gang i historien spilles begge semifinalene på samme dag. Aberdeen og Rangers møtes i en første med avspark kl. 13:00. Både Celtic og Rangers har kamp i Europa League torsdagen før og da måtte det skotske fotballforbundet gjøre det på denne måten.

For å oppsummere så var gårsdagens kamp flere steg i riktig retning for Celtic. Bevegelsene med og uten ball var mye bedre og i motsetning til de to de siste svake kampene mot St Mirren og Kilmarnock i ligaen skapte laget målsjanser. Nå venter Aberdeen som heller har hatt den beste ligastarten på Celtic Park på lørdag. Dette er en kamp Celtic absolutt må vinne for å henge med i tabelltoppen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Ajer (Hendry 33), Boyata, Tierney; Ntcham, Brown; Forrest, McGregor (Rogic 75), Edouard (Morgan 65); Griffiths Ikke benyttet: Gordon, Mulumbu, Christie og Sinclair Rødt kort: Boyata Gult kort: Tierney Tilskuere: 5.635 Celtics beste: Griffiths