Celtic avgjorde før pause!
14.12.2017
Celtic slo Hamilton 3-1 i går kveld og økte til 69 kamper uten tap i hjemlig liga og cup. Kampen var i realiten over da lagene gikk i garderoben til pause og Celtic ledet 3-1. Brendan Rodgers foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian på søndag - Kristoffer Ajer, Nir Bitton og Stuart Armstrong var tilbake i startoppstillingen. Nordmannen spilte i en unormal rolle som høyreback, men løste sine oppgaver meget bra. I tredje ligakamp på rad fikk Odsonne Edouard tillit som enslig spiss.

I starten av kampen testet Celtic Hamiltons målvakt Gary Woods med flere gode skudd. Nærmest kom Olivier Ntcham, men både Bitton og Armstrong hadde gode muligheter. Ntcham var Celtics beste spiller i går kveld og allerede etter tolv minutter viste ham seg frem - Scott Sinclair dro seg fri på venstrekaten og serverte et innlegg som franskmannen smelte til på direkten. Dette var et klassemål av Celtic og teknisk vanskelig av Ntcham å holde ballen så lavt. En dårligere spiller hadde "måkt" den ballen høy over mål. Midtveis i omgangen var Ntcham nok en gang nærmere med et godt skudd, men Woods fikk slått ballen til hjørnespark.

Mot spillets gang utlignet Hamilton etter 29 minutters spill ved Danny Redmond. To mål i løpet av ett minutt avgjorde kampen for Celtic. Først ut var James Forrest - Armstrong spilte vingen i gjennom med en utsøkt langpasning og alene med Woods feilet ikke Forrest. Sinclair scoret Celtics seiersmål etter et godt forarbeid av Edouard og Forrest. Engelskmannen tok seg god tid, siktet og satte ballen utenfor rekkevidden til Woods.

Celtic fortsatte å spille god fotball også etter hvilen, men dessverre så var ikke avslutningene presise nok. Både Callum McGregor og Edouard misbrukte hver sin gode mulighet. Rakish Bingham stod bak gjestnes beste målsjanse etter 73 minutter da han utnyttet en svak tilbakespaningen fra Jozo Simunovic - heldigvis for Celtic så traff ballen stolpen. En annen innbytter, Leigh Griffiths, hadde en stor målsjanse på slutten av kampen, men dessverre var ikke avslutningen hans heller presis nok.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ajer, Bitton, Boyata (Simunovic 73), McGregor; Brown, Ntcham; Forrest (Hayes 78), Armstrong, Sinclair; Edouard (Griffiths 67) Ikke benyttet: de Vries, Lustig, Tierney og Dembele Gult kort: Edouard Tilskuere: 53.883 Celtics beste: Ntcham