Celtic gjorde jobben!
02.08.2018
Returoppgjøret mot Rosenborg i Trondheim ble aldri noen severdig forestilling, men Celtic gjorde jobben sin og sikret avansement til neste kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Champions League. Resultatet ble 0-0 i en kamp hvor Celtic hadde god kontroll og Rosenborg skapte lite til tross for et spillemessig overtak. Nå venter den greske ligamesteren AEK Athen i neste kvalifiseringsrunde og den første kamp spilles i Glasgow førstkommende onsdag. Brendan Rodgers valgte å starte med det samme laget som vant 3-1 i Glasgow for en uke siden.

Det var hjemmelaget som skapte de første målsjansene i kampen. En resolutt takling av Cristian Gamboa hindret Rosenborgs Alexander Søderlund å komme seg alene mot Craig Gordon. Like etter holdt Jack Henry å sette en retur fra Gordon i eget nett, men nærmere uttelling kom ikke Rosenborg før hvilen. Celtic slapp seg ganske lang ned i siste halvdel av 1. omgang, men hjemmelaget maktet ikke å omsette ballovertaket i tellende resultat. Det var et strammere og mer kompakt Celtic-mannskap etter hvilen. Odsonne Edouard hadde Celtics støtte målsjanse i kampen kun noen få minutter inn i 2. omgang. Dessverre var ikke avslutningens hans presis nok. Målsjansen kom etter et flott veggspill med Callum McGregor. Like etter hadde Olivier Ntcham et godt skudd like utenfor André Hansen i Rosenborgs mål.

Hjemmelagets og kampens største målsjanse stod Marius Lundamo for like før pause. Heldigvis var Celtic var Gordon med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren. Kristoffer Ajer og Jack Hendry spilte nok en solid kamp og Gamboa var god som høyreback. Nå venter en tøffere motstander for Celtic i AEK Athen, men da er Jozo Simunovic tilbake etter suspensjon. Dedryck Boyata, Moussa Dembele og Leigh Griffiths kan også alle være spilleklare til onsdagens kamp.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Ajer, Hendry, Tierney (Lustig 85); Brown, Ntcham; Forrest (Rogic 63), McGregor, Sinclair; Edouard (Christie 72) Ikke benyttet: Bain, Kouassi, Johnston og Hayes Gult kort: Ajer Tilskuere: ca. 20.000 Celtics beste: Ajer