Celtic skuffet mot AEK Athen!
08.08.2018
Celtic hadde ikke den vanlige flyten i kveld og klarte bare 1-1 hjemme mot AEK Athen i kvalifiseringen til gruppespillet i Glasgow i kveld. Dette gir Brendan Rodgers & co et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret i Athen førstkommende tirsdag. I kveld slet Celtic med å finne rytmen offensivt mot en motstander som absolutt var overkommelig på eget gress. Scott Brown spilte sin 100. kamp i Europacup-sammenheng for Celtic og ble den første skotske spilleren til å nå denne milepælen. Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Livingston på lørdag da Jack Hendry og Kieran Tierney var tilbake i startoppstillingen.

I de foregående kvalifiseringskampene har Celtic åpnet svakt og spilt seg betraktelig opp etter pause, men i kveld var det motsatt da Celtic leverte en helt grei 1.omgang helt til AEK Athen utlignet to minutter før pause. Odsonne Edouard hadde Celtics første målsjanse da han ble spilt fri av Callum McGregor innledningsvis. Beklageligvis for Celtic var franskmannens avslutning ikke presis nok. Like etter sendte Celtics bestemann i kveld, Kieran Tierney, en presis ball til Edouard. Sistnevntes mottak var for svakt og selv om han hadde god tid, maktet han ikke å plassere ballen bak gjestenes målvakt. Etter 17 minutter fikk endelig Celtic lønn for strevet da McGregor sendte hjemmelaget i ledelsen etter en meget flott prestasjon - mottaket og vendingen til midtbanespilleren var det virkelig klasse over! Nok en gang var det Tierney som var nest sist på ballen. James Forrest gjorde det meste riktig midtveis i omgangen da han dro seg fri på høyresiden, men avslutningen var det dessverre ikke samme klasse over. Mot spillets gang slapp Celtic AEK Athen inn i kampen og de utnyttet et kollektivt dårlig forsvarspill fra Celtics side. Mikael Lustig var ikke tilstrekkelig aggressiv i presset og Victor Klorinaris fikk avslutte alene mot Craig Gordon etter svak markering av Hendry og Kristoffer Ajer. Et totalt unødvendig baklengsmål av Celtic!

Dessverre maktet Celtic ikke å følge opp etter hvilen. Tom Rogic klarte ikke å markere seg som ballfordeler og Edouard virket heller ikke helt på hugget. Olivier Ntcham hadde et godt langskudd innledningsvis. Etter 57 minutter fikk Konstantinos Galanopoulos sitt andre gule kort og måtte ta en tidlig dusj. Selv mot ti mann i over en halvtime skapte Celtic lite mot et AEK Athen som forsvarte seg godt. Rodgers valgte å sette inn Leigh Griffiths for Rogic etter 63 minutter og Celtic fortatte å gå i angrep, men klarte dessverre ikke å spille seg gjennom gjestenes forsvar. Forrest og Ntcham kom nærmest et seiersmål på slutten og sistnevntes meget gode langskudd gikk like over tverrliggeren helt på tampen. Celtic må klare seg uten Ajer i returoppgjøret etter å ha pådratt seg nok et gult kort,  og må virkelig spille opp mot sitt beste for å sikre avansement til den 4. kvalifiseringsrunden.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Sinclair 76), Ajer, Hendy, Tierney; Ntcham, Brown; Forrest, Rogic (Griffiths 63), McGregor; Edouard Ikke benyttet: Bain, Simunovic, Kouassi, Hayes og Johnston Gult kort: Ajer Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: Tierney