Fantastisk innledning til julen!
23.12.2017
Celtic fikk en fantastisk innledning til julen med seier 3-0 over nærmeste utfordrer Aberdeen i ettermiddag. I tillegg hadde Rangers overraskende tapt 1-2 for Kilmarnock tidligere på dagen. Det betyr at Celtic nå har åtte poengs ledelse på toppen av ligatabellen. Overraskende så fikk Jonny Hayes starte mot sine tidligere lagkamerater og var en av tre endringer Brendan Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Partick Thistle på onsdag. Olivier Ntcham og Moussa Dembele var også tilbake i startoppstillingen. Det betød også at Kristoffer Ajer fikk fornyet tillit i midtforsvaret. Nordmannen svarte med nok en overbevisende kamp og var en av Celtics beste spillere i ettermiddag.

Kampen var jevnspilt innledningsvis og det ble skapt få målsjanser. Midtveis i omgangen var Aberdeen som fikk den første store målsjansen. En dårlig klarering av Dedryck Boyata skapte plass for tidligere Celtic-spiller Gary Mackay-Steven. Heldigvis for Celtic var avslutningen ikke presis nok. Scott Sinclair stod bak Celtics første reelle målsjanse, men også ved denne anledningen var ikke skuddfoten tilstrekkelig innstilt. Aberdeens målvakt Joe Lewis avverget med en god beinparade. Fem minutter før pause ga Mikael Lustig Celtic ledelsen 1-0 på et skudd som gikk via en Aberdeen-forsvarer og fullstendig utmanøvrerte Lewis.

Rodgers hadde tydeligvis gitt noen instrukser i pausen og det var et langt bedre Celtic-mannskap som entret banen. Tempoet ble skrudd opp noen hakk og midtbanen ved Olivier Ntcham, Scott Brown og Stuart Armstrong begynte å fungere. Etter kun noen minutters spill skapte Celtic sin første målsjanse etter hvilen. Armstrongs gode raid på venstrekanten og presise innlegg ble møtt av Dembele, men ballen gikk dessverre like utenfor stolpen til Lewis. Armstrong kom selve nærme med et godt skudd etter å ha blitt spilt fri av Sinclair. Dembele var frempå ved ytterligere et par anledninger, men det var Hayes som doblet Celtics ledelse etter 69 minutter. Dette var Hayes´første scoring for Celtic, og målet var av det heldige slaget. Sinclair sendte en presis ball inn i feltet som Aberdeen-forsvaret ikke klarte å klarere og Hayes var påpasselig fremme og satte ballen i mål fra kloss hold. Det hele så ganske komisk ut, men mål er mål!

Ntcham satte inn Celtics siste mål for ettermiddagen da han snappet opp en svak pasning fra Kenny McLean og feilet ikke alene med Lewis. Dembele misbrukte ytterligere en god målsjanse med en svak "heading" rett på Lewsis. Helt på tampen kunne innbytter Odsonne Edouard ha øket til 4-0. Etter en jevnspilt første omgang var Celtic gode etter hvilen og tok sikret sin åttende strake seier mot Aberdeen under Rodgers´ledelse. Ajer ble nevnt innledningsvis - igjen spilte han med stor ro i midtforsvaret, plasserte seg hele tiden riktig og gjorde knapt en feil. Han er for tiden Celtics klart beste midtstopper og det kun 19 år gammel! Rodgers ga Ajer mye skryt på pressekonferansen etter kampen.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney; Brown; Ntcham, Armstrong; Hayes (McGregor 75), Dembele (Edouard 80) og Sinclair (Forrest 69) Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Bitton og Griffiths Gult kort: Lustig Tilskuere: 58.975 Celtics beste: Ntcham