Forsvarstabbe ødela for Celtic!
01.11.2017
Celtic spilte en meget god kamp mot Bayern München i går og skulle ha fått med seg minst et poeng. Dessverre så var det et stor forsvarsfeil som sendte tyskerne i ledelsen midtveis i 1, omgang. Brendan Rodgers valgte å satse offensivt med en forsvarsrekke bestående av tre spillere. I forhold til laget som startet mot Kilmarnock på lørdag, foretok Rodgers ikke mindre enn syv endringer og Celtic stilte med sitt beste mannskap ut i fra skadesituasjonen.

Stuart Armstrong stod bak Celtics første målsjanse etter 13 minutter, men dessverrre gikk ballen like utenfor stolpen til Bayern Münchens målvakt Sven Ulreich. Målsjansen kom på en meget god kontring hvor Kieran Tierney og James Forrest var involvert. På det tidspunktet burde det ha vært 1-0 til Celtic. Gjestenes første mål kom etter 22 minutter. Ulreich sendte en lang ball inn i Celtics midtforsvar - Dedryck Boyata var passiv, gikk ikke i duell med Kingsley Coman samtidig som Craig Gordon ruste ut av målet. Gordon ropte på "hands" på Coman, men dommer Danny Makkelie blåste ikke. Et totalt unødvendig baklengsmål av Celtic - man blir straffet hardt på dette nivået for slike feil!

Kun en god klarering fra David Alaba hindret Moussa Dembele å utligne for Celtic like før pause. Tierney startet angrepet for Armstrog og la en presis ball inn i feltet - dessvere for Celtic var Alaba noen få centimetere foran Dembele. Armstrong hadde Celtics første målsjanse etter hvilen, men Ulreich viste klasse og fikk slått ballen til hjørnespark. James Rodriguez var alene i gjennom midtveis i omgangen - Gordon avverget situasjonen med en beinparade og Celtic slapp med skrekken. I det 74. minutt fikk endelig Celtic "lønn for strevet" da Callum McGregor reduserte til 1-1. Nok en gang var det Forrest som var arkitekten og åpnet hele Bayern Münchens forsvar med en utsøkt stikkball til McGregor. Da "kokte" det virkelig på Celtic Park! Les hva den tyske storavisaen Bild skrev om steminingen på Celtic Park: http://m.bild.de/sport/fussball/celtic-glasgow/die-stimmung-ist-magisch-53719118.bildMobile.html

Tre minutter seinere gikk Bayern München opp til 2-1 på en meget god "heading" av Javi Martinez. Han vant duellen med Nir Bitton og satte ballen bak Gordon. Mikael Lustig burde nok ha kunnet blokkert innlegget. Oppsummert så leverte Celtic en meget god kamp og viste at laget på en god kveld kan spille jevnt med de aller beste i Europa. Derfor var det så synd med det unødvendige 1-0 målet til Bayern München. Resultatet betød også at Celtic ikke kan gå videre i Champions League, men at en plass i Europa League etter nyttår så absolutt er innen rekkevidde.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Boyata, Bitton; Forrest, Brown, Armstrong (Griffiths 79), Tierney; McGregor, Sinclair (Rogic 64); Dembele Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Ajer, Ntcham og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.269 Celtics beste: Forrest