Celtic Supporters Club in Norway
Fortsatt et stykke igjen!
19.10.2017
Gårsdagens bortekamp mot Bayern München viste at Celtic fortsatt har et stykke igjen til de beste klubbenei Europa. I forhold til det hjemlige nivå i Skottland ble møtet med de tyske mesterne brutalt for Celtic. Resultatet ble "hederlige" 0-3, men Bayern München kunne og burde ha vunnet med langt større margin. Det mest irriterende med gårsdagens kamp var at alle tre baklengsmålene kom etter svakt forsvarspill av Brendan Rodgers utvalgte. I forhold til laget som startet mot Dundee på lørdag foretok Rodgers fire endringer. Craig Gordon var tilbake i mål og midtbaneduoen Scott Brown og Stuart Armstrong returnerte begge etter et skadeopphold. Dessverre ble ikke Jozo Simunovic friskmeldt etter sin "hamstring" og Mikael Lustig tok plass i mdtforsvaret samme med Dedryck Boyata.

Hjemmelaget åpnet kampen absolutt best og Celtic fikk virkelig "kjørt seg" innledningsvis. Spesielt vingen Kingsley Coman skapte mye og Cristian Gamboa hadde tidvis store problemer å henge med. Bayern München hadde en ball i nettet i begynnelsen av kampen ved Thiago, men den rusiske dommertrioen var årvåkent med og annullerte korrekt etter at ballen hadde vært ute før stjernespissen Robert Lewandwski la ballen inn til brasilianeren. Etter 16 spilte minutter gikk hjemmelaget opp til 1-0 ved Thomas Müller. Lewandowski fikk stod totalt umarkert å "heade" på mål. Gordon var rask nede og fikk en hånd på ballen, men dessverre for Celtic var Kieran Tierney ikke våken nok og Müller fikk muligeten til å sette ballen i nettaket fra kloss hold. Tolv minutter seinere doblet Jupp Heynckes menn ledelsen ved Joshua Kimmich. Coman rundlurte Gamboa og fikk lagt inn til en umarkert Kimmich som "headet" ballen i mål.

Celtic var betydelig bedre i 2. omgang og Patrick Roberts misbrukte en god mulighet ummidelbart etter hvilen. Det skulle imidlertid kun gå fem minutter før Mats Hummels "headet" inn til 3-0. Nok en gang svakt forsvarsspill av Celtic! Boyata er den eneste i den bakre fireren som kan være sånn noenlunde fornøyd med egen innsats. Likevel Celtic skal ha "kred" for den siste halvtimen -  spesielt etter at Tom Rogoc og Moussa Dembele ble byttet inn for Armstrong og Leigh Griffiths. Tierney hadde en meget god mulighet på en godt raid langs venstresiden, med dessverre for Celtic var ikke avslutningen hans presis nok og ballen gikk via stolpen og ut. Gordon stod bak et par virkelig gode reaksjonsredninger og helt på tampen hadde Scott Sinclair en ball i nettet. En meget god russisk dommer blåste korrekt for en hårfin "offside".

Bayern München er uten tvil et av de beste lagene i Europa og fremdeles er det et stykke frem for Celtic. Det ble altfor mange feilpasninger for Celtic og den defensive duoen Brown og Olivier Ntcham ble springende alt for mye i mellom. Roberts og Sinclair prøvde på hver sin side, men fikk ikke tilstrekkelig støtte. James Forrest viste gode takter i de 12 minuttene han fikk spille og hadde en god avslutning på mål. Nok en gang viste Celtic-supporterne seg fra sin beste side og støttet laget helt til "the bitter end". 

Nå venter en tøff semifinale mot Hibernian i ligacupen på lørdag. Forhåpentligvis har Celtic ristet av seg skuffelsen og stiller skjerpet på Hampden Park. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Lustig, Boyata, Tierney; Brown, Ntcham; Roberts (Forrest 78), Armstrong (Rogic 64), Sinclair; Griffiths (Dembele 64) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Bitton og McGregor Gult kort: Roberts Tilskuere: 70.000 Celtics beste: SinclairCSCN på Facebook

CSCN på Twitter