Fra vondt til verre!
23.09.2018
Celtic gikk i ettermiddag på sesongen andre ligatap og dette er faktisk klubbens dårligste start på over 20 år. Man må faktisk til sesongen 1998/99 for å finne en dårligere poengfangst etter seks spilte ligakamper. Den gangen hadde Celtic ni poeng på de første seks ligakampene og det er ett færre enn i inneværende sesong. Jozef Venglos var manager den gangen og Celtic måtte spille åtte ligamper for å nå ti poeng. Historisk sett har Celtic hatt et godt tak på Kilmarnock, men dette var det andre ligatapet på rad for Celtic på Rugby Park. Brendan Rodgers gjorde i alt fem endringer i forhold til laget som startet mot Rosenborg i Europa League på torsdag. Filip Benkovic var annonsert i startoppstillingen, men ble skadet under oppvarmingen på Kilmarnocks mye utskjelte kunstgress. Youssouf Mulumbu fikk sin debut for Celtic da han erstattet suspenderte Olivier Ntcham sentralt på midtbanen. Ryan Christie og Mickey Johnston spilte begge sin første ligakamp fra start i inneværende sesong og var to av ytterst få som fikk godkjent i ettermiddagens kamp.

Kampen var jevnspilt fra starten av og det var vertene som skapte den første målsjanse ved en meget god Jordan Jones. Dedryck Boyata kom i fokus på begge sider av banen - først ryddet ham resolutt opp i eget straffefelt før han like etter var nær ved å gi Celtic ledelsen på en avslutning like over tverrliggeren til Kilmarnock. Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake - Kilmarnock misbrukte en stor målsjanse ved Jones før Leigh Griffiths utnyttet dårlig forsvarsspill av hjemmelaget og ga Celtic ledelsen etter 33 spilte minutter. Boyata var igjen frempå med en god «heading» like før hvilen.

Etter hvilen ble kampen mer og mer preget av fysisk tøft spill - Mulumbu havnet i klammeri med et par av sine tidligere lagkamerater. Han fikk et velfortjent gult kort og Rodgers valgte etterhvert å bytte ham ut med Callum McGregor. Kilmarnock utlignet til 1-1 midtveis i omgangen med et langskudd fra nærmere 25 meter Chris Burke. Lewis Morgan fikk muligheten da Rodgers valgte å bytte ut en meget svak Scott Sinclair og markerte seg umiddelbart. Den tidligere St Mirren-spilleren stod bak Celtics desiderte største mlsjanse i 2. omgang, men Kilmarnocks meget gode målvakt Jamie MacDonald vartet opp med en reaksjonsredning av høy klasse. På et hjørnespark på overtid slo den tidligere Celtic-reserven Stuart Findlay Jack Hendry i lufta og sikret hjemmelaget seieren.

Det er noe fundament feil med Celtic om dagen. Til tross for stor dominans i banespillet, makter ikke laget å omsette målsjansene i tellende resultat. Sinclair er nevnt, men også Scott Brown er ikke i nærheten av fjorårsform. Nok en gang var Kieran Tierney den mest positive på Celtic selv om også han har spilt bedre kamper. Rodgers og hans trenerstab står foran en skikkelig utfordring og må få Celtic ut av sumpa!

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Lustig, Boyata, Hendry, Tierney; Brown, Mulumbu (McGregor 70); Johnston (Edouard 79), Christie, Sinclair (Morgan 65); Griffiths Ikke benyttet: Bain, Benkovic, Rogic og Forrest Gult kort: Boyata og Mulumbu Tilskuere: 10.988 Celtics beste: Tierney