God åpning for Celtic!
04.08.2018
Bortsett fra Livingstons unødvendige redusering i kampens aller siste minutt, leverte Celtic en meget god prestasjon i premieren i Scottish Premiership. Dette var gjestenes eneste skudd på mål mot Celtics ti - Celtics seier burde så avgjort vært langt større enn 3-1. Foran kamp ble tradisjonelt ligaflagget heist på Celtic Park. Det var den gamle helten Danny McGrain som hadde dette ærefulle oppdraget. Brendan Rodgers valgte å foreta fire endringer i forhold til laget som startet mot Rosenborg i Champions League på onsdag. Mikael Lustig og Jozo Simunovic var tilbake i forsvaret og på midtbanen fikk Tom Rogic og Jonny Hayes muligheten. Sistnevnte spilte sin første kamp siden han brakk beinet mot Dundee 2. juledag 2017. Livingston er tilbake i Scottish Premiership etter å ha slått Partick Thistle i kvalifiseringen og ledes av tidligere Celtic-spiller Kenny Miller. Dette er hans første trenerjobb og 38-åringen spiller fortsatt.

Celtic dominerte ettermiddagens kamp fra start til slutt og allerede etter syv minutter satte Rogic hodet på Hayes´presise innlegg. Rogic var hjemmelagets beste spiller og stod bak mange av de beste målsjansene til Celtic. Dette var faktisk hans første mål på hodet! Celtic fortsatte presset og både James Forrest og Callum McGregor hadde hver sin gode mulighet innledningsvis. Midtveis i omgangen reddet Livingstons målvakt Liam Kelly et meget godt skudd fra Olivier Ntcham. Nok en gang var det Rogic som var nest sist på ballen. Like etter doblet Celtic ledelsen på en flott gjennomført kontring - Rogic vant ballen på midtbanen, fant Ntcham som la presis inn i feitet hvor Odsonne Edouard fikk en enkelt jobb med å sette ballen i mål.

Det var bare et tidsspørsmål før Celtic fikk sitt tredje mål. McGregor var ikke langt unna like før pause med et brassespark i nettveggen. Fem minutter etter hvilen ble McGregor dratt overende inne i Livingstons straffefelt av Declan Gallagher. Et soleklart straffespark som Ntcham satte sikkert i nettet bak Kelly. Spillende trener Miller reddet laget sitt da han reddet Lustig volleyskudd på streken. Med en halvtime igjen å spille valgte Rodgers å ta ut Hayes og Edouard og erstatte dem med Tierney og Griffiths. Rogic var nærme sitt andre mål da viste tegn på meget god teknikk på dødlinja - ballen rullet på mållinja, men ville ikke over... Simunovic hadde en god "heading" helt på tampen og nærmere fire scoringer kom ikke Celtic. Ntcham fikk seg en smell i ankelen etter at Celtic hadde gjort alle sine tre innbytter. Forhåpentligvis er ikke skaden mer alvorlig enn at han blir klar til neste ukes meget viktige kamp mot AEK Athen i Champions League.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Ajer, Simunovic; Forrest, Brown, Ntcham, Hayes (Tierney 60); Rogic (Johnston 73), McGregor; Edouard (Griffiths 60) Ikke benyttet: Bain, Hendry, Sinclair og Christie Gult kort: Ntcham Tilskuere: 58.778 Celtics beste: Rogic