Griffiths sikret tre poeng!
24.01.2018
Leigh Griffiths sikret Celtic tre nye kjærkomne poeng i byoppgjøret mot Partick Thistle i går kveld. Selv om Celtic har en meget god statistikk på Firhill, så er dette ingen enkel arena å komme til. Forrige gang klubbene møtes var i midten av august da Celtic vant 1-0. Brendan Rodgers valgte å starte med de samme 11 spillerne som i cupkampen mot Brechin City på lørdag. Den eneste forskjellen var at Griffiths var tilbake på benken - og dette skulle vise seg å være et klokt valg av Rodgers. Odsonne Edouard ble foretrukket på topp foran Moussa Dembele og det satte nok en gang fart i ryktene om at sistnevnte er på vei vekk fra Celtic. Seieren betød også at Celtic økte ledelsen i Scottish Premiership til 11 poeng med en kamp mer spilt. Rangers og Aberdeen møtes på Ibrox seinere i kveld.

Celtics første målsjanse kom etter at Kieran Tierney la et presist innlegg fra venstrekanten, men avslutningen til Olivier Ntcham var ikke presis nok. Like ette stod Ntcham bak Celtics neste mulighet - han spilte frem Edouard som satte ballen rett på hjemmelagets gode målvakt Tomas Cerny. Den franske midtbanespilleren som spilte nok en god kamp og hadde omgangens beste målsjanse med et meget godt langskudd. Mot spillets gang så gikk Partick Thistle opp i ledelsen på et straffespark etter en drøy halvtime. Det kan diskuteres om det virkelig var et straffespark, men det er ingen tvil om at det var en klønete inngrepen av Mikael Lustig. Conor Sammon gjorde ingen feil fra krittmerket.

Tydeligvis hadde Rodgers sagt noen alvorsord i garderoben for Celtic var vesentlig bedre etter pausen. Griffiths erstattet en svak Lustig og satte umiddelbart fart på Celtic. Han skapte en stor målsjanse nærmest umiddelbart, men nok en gang var Cerny med på notene og fikk blokkert skuddet. Ti minutter inn i omgangen fikk Celtic straffespark. Denne gangen var det ingen tvil - Scott Sinclair ble soleklart dratt ned av Mustapha Dumbaya og han tok straffesparket selv. Den siste drøye halvtimen hadde Celtic god kontroll - Rodgers menn satte opp tempoet ytterligere og da sleit Partick Thistle å henge med. Ntcham fant Callum McGregor med en utsøkt langpasning. Dessverre for Celtic så var ikke avslutningen fra McGegor presis nok. Seiersmålet kom etter 70 minutter etter kampens beste angrep iscenesatt av James Forrest og Scott Brown før Griffiths  plasserte ballen utagbart bak Cerny. Den skotske landslagsspissen burde ha scoret et mål til helt på slutten av kampen, men Baily Cargill fikk tacklet ham i siste øyeblikk.

Celtic spilte langt bedre med Grifiths på laget etter hvilen, forhåpentligvis er han kvitt skadeproblemene sine og får en god vårsesong. Det er ingen tvil om at Celtic trenger ham i form!

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig (Griffiths 46), Ajer, Boyata, Tierney; Brown; McGregor, Ntacham; Forrest, Edouard (Bitton 83) og Sinclair (Simunovic 76) Ikke benyttet: de Vries, Kouassi, Johnston og Dembele Gult kort: Lustig Tilskuere: 6.920 Celtics beste: Forrest