Celtic avsluttet med stil
16.05.2022
Celtic avsluttet sesongen i Scottish Premiership med stil og ga seg ikke før det stod 6-0 på resultattavla mot Motherwell. Dette var en kamp hjemmelaget Celtic dominerte fra start til slutt og seiersmarginen kunne ha vært enda større med litt bedre uttelling. Trioen med Jota, Kyogo og Daizen Meada var tilbake på topp og Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen i hans siste kamp for Celtic. Dette var endringene Ange Postecoglou gjorde i forhold til laget som startet mot Dundee United onsdag kveld.

Kyogo ga Celtic ledelsen etter 21 minutter da han utnyttet svakt forsvarsspill av Motherwell og satte ballen i mål fra kloss hold. Målet kom etter et presist slått hjørnespark fra Jota. Rogic misbrukte en god mulighet på et langskudd like etter. Celtic fortsatte presset og fikk betalt med to mål like før pause - først satte David Turnbull inn 2-0 etter et meget godt veggspill med Daizen Meada før Kygo scoret sitt andre mål for dagen. Athony Ralston spilte frem Kygo med en millimeterpresis pasning og sistnevnte satte ballen i mål på direkten.

Like etter hvilen var Carl Starfelt nærme sitt første mål for Celtic med en god "heading". Etter 59 minutter økte Jota Celtics ledelse til 4-0 etter at Meada nok en gang var nest sist på banken. TV-bildene viste at portugiseren var i "offside" da han mottok ballen, men målet ble godkjent. Tre minutter seinere valgte Ange Postecoglou å bytte hele fire spillere. En av dem som byttet ut var Rogic til stående applaus fra et fullsatt Celtic Park. En av innbytterne Giorgos Giakoumakis, satte inn Celtics to siste mål. Det første av dem var en virkelig perle av et brassespark. Den greske spissen ble klubbens toppscorer i Scottish Premiership med 13 nettkjenninger. Det mest oppsiktsvekkende er at 12 av dem har kommet i vårsesongen.

Fem minutter før slutt ble Nir Bitton byttet inn til trampeklapp og fikk æren å bære kapteinsbindet i sin siste kamp. Bitton forlater som kjent Celtic etter ni år i klubben sammen med Rogic. Etter kampen mottok Celtic trofeet for klubbens 10. ligamesterskap på 11 sesongen og det 52. i rekken.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor (Welsh 62); Turnbull (Ideguchi 62), McGregor (Bitton 85), Rogic (McCarthy 62); Jota, Kyogo (Giakoumakis 62) og Maeda Ikke benyttet: Bain, O´Riley, Abada og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 60.000 Celtics beste: Kyogo