Uavgjort i byderbyet
01.05.2022
Celtic hadde muligheten til å sikre seg det skotske ligamesterskapet allerede i ettermiddag. Da måtte Ange Postecoglous utvalgte ha slått Rangers. Slik gikk det ikke og kampen endte 1-1 og det var helt i en jevnspilt, men ikke altfor god kamp. Postecoglou valgte å gi de samme 11 som startet mot Ross County forrige helg ny tillit.

Det var gjestene Rangers som startet best og spesielt Ryan Kent var "på hugget" i sin kantrolle på høyresiden. Mot spillets gang var det imidlertid Celtic som tok ledelsen etter 20 minutter ved banens beste spiller, Jota. Målet kom etter et godt løp av Daizen Maeda på venstresiden etterfulgt av et presist innlegg som portugiseren "tappet inn" fra kloss hold. Like eter en halvtimes spill hadde Jota en ytterligere en god mulighet, men dessverre var ikke "headingen" hans presis nok. Maeda hadde en enda større mulighet like før pause i en omgang som Celtic var det toneangivende laget.

Maeda brente en gedigen målsjanse like etter hvilen før Rangers kom mer inn i kampen. Etter 67 minutter utlignet Fashion Sakala da han ble spilt igjennom. Joe Hart virket noe passiv i den situasjonen da ballen gikk fordi han og i nettet like ved den ene stolpen. Utligningen medførte at Rangers øynet muligheten til å reise hjem med alle poengene. Sakala var gjestenes fremste angrepsvåpen i Alfredo Morelos´ skadefravær. Først reddet Hart mesterlig fra den zambiske spissen før han helt på tampen satte ballen i stolpen da han kom alene igjennom mot Celtics målvakt.

Selv om det ikke ble en avgjørelse i ettermiddag, er Celtic likevel nærme ligatittelen. Med tre kamper igjen å spille er ledelsen fortsatt seks poeng. To av de siste tre kampene spilles på Celtic Park og med seier mot Hearts på lørdag er tittelen i boks.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; O´Riley (Bitton 61), McGregor, Hatate (Rogic 61); Jota, Kyogo (Giakoumakis 61) og Maeda (Abada 78) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Turnbull, McCarthy og Forrest Gult kort: Ralston, Bitton og Giakoumakis Celtics beste: Jota Tilskuere: ca. 55.000