Celtic Supporters Club in Norway
Rodgers jubilerte med seier!
27.01.2018
Brendan Rodgers ledet Celtic for 100. gang mot Hibernian i ettermiddag. Det endte seier nr. 73 i en kamp hvor Celtic var gode defensivt, men sleit i det offensive spillet og manglet kreativitet foran Hibernians mål. Rodgers endret formasjon og spilte med tre mann i forsvar. Mikael Lustig ble vraket etter den svake kampen mot Partick Thistle på tirsdag. Kristoffer Ajer spilte nok en gang en meget god kamp for Celtic og var bestemann i bakre treeren - unggutten (har er fortsatt kun 19 år) var sikker med ballen i beina, plasserte seg godt og tapte knapt en duell. Med Ajer på banen har Celtic knapt nok sluppet inn baklengsmål!

Celtic startet kampen klart best og skapte flere store målsjanser innledningsvis. Leigh Griffiths hadde den første med en "heading" etter James Forrest´presise innlegg. Olivier Ntcham, som spilte nok en meget god kamp, testet Hibernians målvakt Ofir Marciano med et godt langskudd. Den desiderte største målsjansen stod Scott Sinclair for og det er et under at han ikke ga Celtic ledelsen midtveis i omgangen. Griffiths tok et frispark som Marciano måtte gi en retur på, Sinclair var påpasselig fremme og satte ballen i stolpen for åpent mål! Hibernian kom mer med i spillet og skapte et par gode målsjanser på kontringer - på den første vartet Craig Gordon opp med en reaksjonstedning av høy klasse. Griffiths misset en meget god mulighet etter å ha mottatt en presis ball fra Sinclair, men avslutningen hans var for svak. Etter 27 minutter fikk endelig Celtic lønn for strevet da Griffiths ga hjemmelaget 1-0. Denne gangen var det kampens bestemann, Kieran Tierney, som stod for "assisten". Målet var Griffiths´ 97. for Celtic og han nærmer seg en eksklusiv "klubb" med spillere med over 100 mål for Celtic. John Hartson var den siste spilleren som nådde denne milepælen i 2006. Dessverre måtte Griffiths forlate banen ti minutter før pause etter med en leggskade og han ble erstattet med Moussa Dembele. Helt på tampen av 1. omgang kollierte Gordon med tidligere Celtic-spiller Efe Ambrose og pådro seg en kneskade som sannsynligvis setter ham ut av laget i flere måneder. Gordon ble erstattet med Dorus de Vries og etter kampen bekreftet Rodgers han vurderer å hente inn en ny målvak før overgangsvinduet stenger 31. januar. 

Kampen falt betraktelig i kvalitet etter pausen selv om Celtic åpnet best. Sinclair misset en brukbar målsjanse innledningsvis. Dessverre så klarte ikke engelsmannen å "stokke beina" på en presist pasning fra Ntcham. Celtic hadde ballen klart mest, men spillet stoppet opp de siste 20 meterne fra Hibernians mål. Sinclair spilte igjennom Forrest som misset en brukbar målsjanse. Innbytter Dembele fikk ikke til mye og virket "rusten". Kampens store skuffelse var Callum McGregor som virkelig må gå i seg seg og må ganske enkelt prestere bedre i sin offensive midtbanerolle! Når Tom Rogic er tilbale fra skade i begynnelsen av mars må nok McGregor ta til takke med en plass på innbytterbenken! 

Som nevnt var dette Rodgers´ 100. kamp for Celtic. Statistikken hans er er imporende 73 seire, 15 uavgjort og 12 tap (hvorav 11 av dem er i Champions League). Målforskjellen er imponerende 241- 90. Seiersprosenten er 73% og kun Martin O´Neill har en bedre statistikk 75,5% (213 seire på 282 kamper). Legenden Jock Stein står bokført med 70% seire. På tirsdag venter en ny tøff hjemmekamp mot defensivt gode Hearts og Celtic må heve seg betraktelig offensivt for å vinne denne kampen!

Celtic (3-4-2-1): Gordon (de Vries 46); Boyata, Simunovic, Ajer; Forrest (Kouassi 70), Brown, Ntcham, Tierney; McGregor, Sinclair; Griffiths (Dembele 34) Ikke benyttet: Gamboa, Btton, Miller og Edouard Gult kort: Dembele Tilskuere: ca. 59.000 Celtics beste: Tierney
 


 

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter