Sesongbeste av Celtic!
26.10.2017
Gårsdagens ligaoppgjør mot den antatt tøffeste motstanderen ble akkurat så lite spennende som Celtic håpet på! Da dommer CraigThomson blåste av kampen stod det 3-0 til Celtic på resultattavla og seieren kunne ha vært langt større! Tidvis spilte Celtic meget god fotball i Aberdeen i går kveld og dette var utvilsomt Celtics beste kamp i ligaen denne sesongen. Det meste gikk på skinner og Celtic rullet opp det ene gode angrepet etter det andre. Brendan Rodgers satte noe overraskende Patrick Robets og Scott Sinclair ut av startoppstillingen som to av tre endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian på lørdag.

Selv om Celtic var det klart beste laget, var det Aberdeen som produserte de første målsjansene ved kaptein Graeme Shinnie. Begge målsjansene kom på langskudd, men Craig Gordon var med på notene og reddet mesterlig. Etter tolv minutter gikk Celtic opp i ledelsen ved Kieran Tierney - han satte Moussa Dembeles harde innlegg rett i nettaket fra omtrent død vinkel. Tom Rogic som var en av Celtics beste spillere i går kveld kom nærme med et godt like etter. Den australske midtbaneeleganten har for vane å score mot Aberdeen med fire mål på de siste fem kampene. Midtveis i første omgang sendte Stuart Armstrong et frispark like utenfor stolpen til Aberdeens målvakt Joe Lewis. Syv minutter før pause var det klart for Celtics andre mål - denne gangen ved Dembele som ekspederte Tierney presise innlegg kontant i nettet. Et meget flott løp av franskmannen.

Celtic fortsatte storspillet også etter hvilen og etter 62 minutter scoret Dembele sitt andre for kvelden. Dedryck Boyata vant en duell inne i Aberdeens straffefelt og Dembele "headet" ballen videre i mål. Det er var et forrykende tempo over Celtics spill og hjemmelaget ble løpende i mellom. Etter 3-0 målet jevnet kampen seg ut selv om Celtic hadde kontroll den siste snaue halvtimen. Sinclair og tidligere Aberdeen-spiller Jonny Hayes ble byttet inn og sistnevnte misbrukte en stor målsjanse på tampen av kampen.

Med minst et poeng mot Kilmarnock på Celtic Park på lørdag vil Celtic tangere sin egen 100 år gamle rekorden med 62 kamper på rad uten tap i hjemlig liga og cup. I går kveld var det ingen tvil om hvem som er Skottlands beste lag for tiden.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Bitton, Boyata, Tierney; Brown, Armstrong; Forrest (Hayes 77), Rogic (Sinclair 72), McGregor; Dembele (Griffiths 81) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Ntcham og Roberts Gult kort: Ingen Tilskuere: 20.528 Celtics beste: Dembele