Sesongen største seier!
12.02.2017
Moussa Dembele ble den første siden Henrik Larsson i 1999 til å score tre mål på i to kamper på rad! Nå er franskmannen oppe i total 26 mål - klarer han å tangere Leigh Griffiths fra forrige sesong med 40 scoringer? En annen unggutt - Kieran Tierney - kom også på scoringslista i går ettermiddag. Han var mannen bak 5-0 og det var samtidig Celtics mål nr. 100 denne sesongen. Celtic var totalt suverene mot Inverness og vant sjansestatistikken 9-0. Det at seieren til slutt ble så stor som 6-0 forteller også en hvor effektive Celtic var. Desto mer skuffende var det at kun 25.577 hadde møtt på Celtic Park!

Med gårsdagens seier er Celtic klar for kvartfianlen i den skotske cupen. Siden klubben leder ligaen med hele 27 poeng har den skotske cupen utvilsomt høy prioritet. Brendan Rodgers har en klar målsetning om å bli den tredje Celtic-manager gjennom historien til å vinne "The Treble". Jock Stein og Martin O´Neill er de to andre som har klart denne bragden. I forhold til laget som slo St Johnstone 5-2 for en uke siden foretok Rodgers to endringer da James Forrest og nevnte Dembele var med i startelleveren. Etter en litt svak start var det Mikael Lustig som fikk æren av å score det første målet. Svensken mottok en utsøkt langpasning fra Nir Bitton og viste at han kan behandle ballen - løpet, nedtaket og "klakksparket" var det virkelig klasse over! Liam Henderson og Forrest misbrukte hver sin brukbare målsjanse før Dembele med en posjon flaks doblet Celtics ledelse minutter før pause. Forrest satte fart på Celtics høyreside og la ballen presist inn til Dembele. Inverness´målvakt Owain Fon Williams var uheldig og "fomlet" ballen over streken.

Det tok Dembele kun fem minutter å øke Celtics ledelse til 3-0 i 2. omgang. Henderson og Scott Sinclair var begge involvert i agrepet - sistnevne ble soleklart felt innen straffefeltet, men dommer Kevin Clancy brukte fordelsparagrapen da ballen gikk videre til Dembele som scoret sikkert. Ytterligere ni minutter seinere var Dembele på farten igjen og satte inn sitt tredje mål for dagen. Tre mål på 14 minutter lar seg absolutt høre! For en uke siden brukte han 24 minutter på å score tre som innbytter mot St Johnstone. Forrest var arkitekten bak 4-0 målet og Dembele møtte det presise innlegget med hodet. Kampen var forlengst avgjort og Celtic kontrollerte den siste halvtimen fullstendig. Tierney og Scott Brown scoret de to siste målene for Celtic. Kapteinens mål kom på overtid og var en virkelig  "suser" av et skudd! Han klinte til på direkten på Sinclairs innlegg, mens Tierneys mål kom på en "heading".

Gårsdagens kamp var Celtics kamp nr. 30 i hjemlig liga og cup uten tap - og dette var også sesongens største seier!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata (Toure 89), Sviatchenko, Tierney; Bitton, Brown; Forrest, Henderson (McGregor 66), Sinclair; Dembele (Ciftci 81) Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Izaguirre og Mackay-Steven Gult kort: Lustig Tilskuere: 25.577 Celtics beste: Dembele