Skademarerittet fortsatte!
03.02.2018
Celtic gikk på sesongens andre ligatap med 0-1 borte mot Kilmarnock i ettermiddag. Det verste var imidlertid at Celtics skademareritt fortsatte og i løpet en periode på 25 minutter måtte både Dedryck Boyata og Kristoffer Ajer forlate banen. Førstnevntes skade så mest alvorlig ut med en stygg smell i ankelen, mens det i Ajers tilfelle så ut til å være en overtråkk. I skrivende stund har Celtic et helt lag (11 spillere) ute med skader! Nykommer Jack Hendry gikk rett inn på laget mot Kilmarnock hvor også Charly Musonda fikk starte. Dette var de to endringene Brendan Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Hearts på tirsdag.

På et meget vanskelig underlag på kunstgresset i Kilmarnock skapte Celtic knapt en målsjanse i løpet av hele kampen! I forhold til den meget gode kampen mot Hearts på tirsdag var ettermiddagens kamp en skikkelig nedtur. Laget manglet fullstendig kreativitet fremover og tapte helt fortjent mot et hardkjempende hjemmelag. Steve Clarke har virkelig fått skikk på Kilmarnock og mot Celtic i ettermiddag tok laget sin femte strake hjemmeseier i Scottish Premiership på rad. Allerede etter ti minutters spill måtte Boyata dessverre forlate banen og ble erstattet av Nir Bitton. Skaden virket alvorlig - Boyata vred seg i smerte og må nok belage på et lengre opphold fra fotballen. Et ulykke inntreffer sjelden alene og 25 minutter seinere måtte også Ajer forlate ballen. Nordmannen spilte videre, men etter noen minutter måtte han også kaste inn håndkledet. Kieran Tierney ble flyttet ned som midtstopper og Sinclair erstatet Ajer.

Selv med et ganske stort ballinnehav, skapte Celtic kun en målsjanse før pause og den kom på godt slått frispark fra Olivier Ntcham i begynnelsen av omgangen. Ballen gikk imidlertid utenfor Kilmarnocks mål. Musonda viste tegn på god teknikk og hadde kvikke føtter, men dette var ikke hans kamp mot et fysisk sterk hjemmelag. Tydeligvis hadde Rodgers sagt noen alvorsord i garderoben for Celtic hadde sin beste periode innledningsvis i 2. omgang. Celtic skulle også ha et straffespark da Stephen O´Donnell berørte Tierneys innlegg med hånda. Et resultat av Celtics offensive spill var at Kilmarnock kom til flere gode målsjanser. Det var derfor ikke ufortjent at Kilmarnock gikk opp i ledelsen etter 70 minutter ved Mulumbu på nettopp en kontring.

I løpet av de siste ti minuttene skapte Kilmarnock tre gode målsjanser. Grunnet svake avslutninger og en meget god reaksjonsredning av Dorus de Vries maktet ikke Kilmarnock å øke ledelsen. Ntcham hadde Celtics største målsjanse (og faktisk eneste skudd på mål!) på et godt frispark like før slutt. De fleste av Celtics spillere var langt under pari i ettermiddag - Hendry klarte seg bra i sin debut, men midtbanen med Scott Brown & co fungerte ikke. James Forrest som tidligere i sesongen har vært en av Celtics beste var kun en skygge av seg selv i ettermiddag. Dette var kanskje den svakeste kampen Celtic har spilt under Rodgers. Selv i 0-4 tapet mot Hearts i desember skapte Celtic målsjanser fremover, mens i ettermiddag fungerte absolutt ingenting offensivt. Rodgers har mye å jobbe med frem til Celtic møter Zenit i Europa League!

Celtic (3-4-2-1): de Vries; Boyata (Bitton 10), Hendry, Ajer (Sinclair 34); Forrest, Kouassi (Edouard 70), Brown, Tierney; Ntcham, Musonda; Dembele Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Miller og McGregor Gult kort: Hendry, Kouassi og Brown Tilskuere: 10.702 Celtics beste: Ingen