Hvilken fotballfest det ble på Celtic Park!
29.09.2016
Celtic imponerte med tidvis meget godt spill mot Manchester City i går kveld! Det var faktisk Manchester Citys første poengtap i sesongen 2016/17 - de leder Premier League med seks strake seiere og har kun sluppet inn fem baklengsmål på disse. I går kveld måtte målvakten Claudio Bravo plukke tre baller ut av eget nett på Celtic Park! Gårsdagens kamp beviste at Celtic på hjemmebane kan spille jevnt med hvilket som helst toppklubb i Europa - og dette var et stort steg i riktig retning for Brendan Rodgers menn. Kampen ble en fest fra første minutt - og det finnes ikke et sted i verden med større stemning enn et utsolgt Celtic Park! Til slutt stod det 3-3 på resultattavla og det var helt "fair" etter spill og målsjanser, men likevel litt surt for Celtic som ledet tre ganger!

Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på lørdag - Craig Gordon var tilbake i målet og rutinerte Kolo Toure tok plass i midtforsvaret sammen med Erik Sviatchenko. Celtic kunne ikke ha fått en bedre start på kampen da Moussa Dembele ga hjemmelaget ledelsen allerede etter tre minutter. Scott Sinclair slo et perfekt frispark i retning James Forrest som dro seg fri og fant hodet til Sviatchenko inne i feltet. Ballen gikk via brystet til Dembele og skftet retning, Effektivt og kontant spill av Celtic, men reprisen viste at Dembele var hårfint "offside". Celtic fortsatte å presse på og Toure var svært nærme å doble Celtics ledelse like etter. Manchester City utlignet til 1-1 etter tolv minutter på en noe heldig scoring av Fernandinho. Skuddet fra Aleksandar Kolarov gikk via Lustig til Fernandinho som da ikke var i "offside" og kom alene med Gordon. Kieran Tierney ga Celtic ledelsen etter 20 minutter på et godt angrep iscenesatt av Nir Bitton og Tom Rogic. Istedenfor for å legge ballen inn i feltet, klemte 19-åringen likegodt til med et skudd som gikk via Raheem Sterlings fot og inn bak målvakt Bravo. Dette var forøvrig Tierneys kamp nr. 50 for Celtic. Nevnte Sterling utlignet til 2-2 åtte minutter seinere da Manchester City "snappet" en svak tversoverpasning av Dembele på midten og kontret inn et mål. Dette baklengsmålet burde vært ungått og var den eneste lille nedturen på en ellers nesten perfekt kveld for Celtic.

Dembele var på farten kun minuttet etter hvilken med et spektakulært mål. Det er mange 20-åringer som holder et så høyt teknisk nivå som franskmannen! Han har nå notert seg for tolv mål for Celtic og fire av dem i Champions League. Bitton vant ballen på midtbanen og fant Tierney med en smart pasning. Venstrebacken fosset frem på kanten, la inn til Dembele som med et brassespark ga Celtic ledelsen 3-2. Det var svakt forsvarspill av Kolarov ved den anledningen, men prestasjonen til Dembele var det likevel høy klasse over. Manchester City tok mer grep over kampen i 2.omgang og det var ikke urettferdig da Nolito nok en gang utlignet i det 55. minutt. Først reddet Gordon mesterlig et skudd fra Sergio Aguero, men dessverre gikk returen ut i feltet og ble snappet opp av Nolito. I det siste halvtimen var det gjestene fra Manchester som skapte de fleste og største målsjansene. Nok en gang viste Gordon hvilken eminemt målvakt han er med flere reaksjonsredninger av høy klasse!

Celtic fikk en etterlengtet revansje etter det forsmedelige 0-7 tapet i Barcelona. Alle gutta på laget jobbet iherdig for hverandre og Celtic var absolutt på høyde med "kjøpelaget" Manchester City. Sinclair og Dembele var igjen meget gode, men også kaptein Scott Brown må fremheves for måten han gikk foran og manet sine lagkamerater til innsats i tillegg til å spille en meget god kamp selv. Celtic beviste at klubben på en god dag har noe å gjøre i Champions League og det skal Borussia Mönchengladbach få merke når de kommer til Glasgow 19. oktober!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney; Bitton (Grifiths 84), Brown; Forrest (Roberts 80), Rogic (Armstrong 77), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Simunovic og McGregor Gult kort: Ingen Tilskuere: 57.592 Celtics beste: Dembele