Celtic Supporters Club in Norway
Ikke godt nok, Celtic!!
14.09.2018
Etter en oppløftende kamp mot Rangers for snaut 14 dager siden, var Celtic tilbake til "gamle synder" og leverte en meget flau forestilling mot St Mirren i kveld. Det virker ikke som Celtic overhodet er i stand til å prestere mot antatt svakere motstand i kamper hvor laget må styre hele spillet selv. St Mirren har tidligere i denne sesongen sluppet inn fire baklengsmål mot både Aberdeen (i ligacupen) og Hearts. Offensivt har Celtic vært en skygge av seg selv kun kun fem mål i ligaen på like mange kamper. Brendan Rodgers valgte å gi innleide Filip Benkovic sin debut og den kroatiske midtstopperen var den eneste endringen i forhold til laget som startet mot Rangers. 

St Mirren åpnet kampen klart best og allerede etter noen få minutter måtte Craig Gordon i aksjon på et frispark. Celtics målvakt fikk en hånd på ballen og fikk slått den over tverrliggeren. I kampens første 20 minutter virket Celtic "rustne" - spesielt defensivt og mot en langt bedre motstander enn St Mirren kunne laget ha ligget under. Lee Hodsons gode "heading" like over tverrliggeren var det nærmeste St Mirren kom. Hjemmelaget hadde brukt den internasjonale pausen til å ansette en ny manager i irske Oran Kearney som kom fra Coleraine. Han erstattet Alan Stubbs som fikk sparken etter kun fire ligakamper.  Åtte minutter før pause fikk Olivier Ntcham sitt andre gule kort for kvelden og måtte ta en tidlig dusj.

Faktisk så spilte Celtic en klart bedre kamp med ti mann på banen og andre omgang var godkjent fra Rodgers´utvalgte. Rodgers valgte å satse offensivt og erstattet Benkovic med Griffiths den siste halvtimen. Sistnevnte stod også bak Celtics beste mulighet i kampen, men klarte dessverre ikke å plassere James Forrest´presise ball i nettet. Callum McGregor hadde et godt skudd som gikk utenfor stolpen til St Mirren. Helt på tampen "headet" Dedryck Boyata over tverrliggeren og Griffiths hadde en ball i nettveggen. På den siste situasjonen var spissen i "offside" og ble helt korrekt avblåst.

Selv om ligastarten har vært under pari for Celtic er det ingen grunn til panikk. I 2015/16 sesongen startet Aberdeen med åtte strake seiere i ligaen, men Celtic vant likevel til slutt med en margin på 15 poeng. Det mye utskjelte forsvaret til Celtic har sluppet inn to mål på fem kamper ligaen og det er meget bra! Akkurat nå er det det offensive spillet og kreativiteten fremover Celtic sliter med. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ajer, Boyata, Benkovic (Griffiths 59), Tierney; Brown, Ntcham; Forrest, Rogic, McGregor; Edouard (Christie 86) Ikke benyttet: Bain, Lustig, Sinclair, Mulumbu og Johnston Rødt kort: Ntcham Gult kort: Brown, Ntcham og Rogic Tilskuere: 7.288 Celtics beste: Boyata


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter