Ingen problemer for Celtic!
25.07.2019
Nomme Kalju hadde lite å innstille opp med på Celtic Park i går kveld og hjemmelaget kun innkassere en forholdsvis enkel 5-0 seier. Etter spill og målsjanser burde seiersmarginen vært langt større. Neil Lennon valgte å satse på to spisser og Leigh Griffiths fikk muligheten på topp sammen med Odsonne Edouard i en noe uvanlig 3-1-4-2 formasjon.

Celtic tok som forventet initiativet fra start anført av en meget god Ryan Christie. Det skulle imidlertid gå hele 36 minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelsen på en "heading" av Kristoffer Ajer. Tidligere i kampen hadde nevnte Christie og Edouard misbrukt hver sin gode målsjanse, men det var kaptein Scott Brown som stod bak Celtics største målsjanse innledningsvis. I mål for Nomme Kalju stod Pavel Londak - mest kjent for i Norge for sine ni sesonger i Bodø/Glimt. Celtics første mål kom på et presist slått frispark av Christie hvor Ajer var sterkest i lufta. Minuttet seinere måtte Boli Bolingoli-Mbombo forlate banen med en skade og ble erstattet av Mikey Johnston. Et minutt før pause fikk Celtic et helt korrekt idømt straffespark etter en "hands" og Christie feilet ikke fra krittmerket. Griffiths satte inn et fantastisk frispark tre minutter på overtid og da var kampen i realiteten over. Dette var spissens første mål for Celtic siden 24. november 2018.

Etter hvilen fortsatte Celtic det gode offensive spillet og trioen Christie, Edouard og Callum McGregor hadde alle sine muligheter innledningsvis. Midtveis i omgangen satte førstnevnte inn 4-0 på en retur etter at Johnstons skudd ble blokkert. Et snaut kvarter før slutt fastsatte McGregor sluttresultatet til 5-0 på et meget godt langskudd. Selv om ikke motstanden var den beste; så leverte Celtic tidvis meget god fotball i går kveld. Det var mange spillere som leverte en god kamp, men spesielt tomålsscorer Christie og den alltid hardtarbeidende McGregor må trekkes frem. Returkampen går i Talinn førstkommende tirsdag og Celtic har allerede så godt som sikret seg avansement til 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet til Champions Leaguee.

Celtic (3-1-4-2): Bain; Simunovic, Bitton, Ajer; Brown; Forrest, Christie (Ntcham 70), McGregor, Bolingoli-Mbombo (Johnston 38); Griffiths (Morgan 59) og Edouard Ikke benyttet: Gordon, Jullien, Hayes og Sinclair Gult kort: Simunovic og Christie Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: Christie